НОВИНИ

Червен код в 7 области за опасно високи температури - около и над 42°

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 26.07.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще е предимно слънчево. След обяд и през нощта срещу четвъртък, с преминаване на студен атмосферен фронт, температурите бързо ще се понижат. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, в отделни райони ще са интензивни и значителни по количество, ще има и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен, в Дунавската равнина временно силен. В Северозападна България дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 33° и 38°, а в източната част от страната ще са все още много високи - до 42 - 43°, в София - около 36°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Привечер, главно над Северното Черноморие ще има краткотрайни валежи. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са от 33° до 38°. Температурата на морската вода е 24 - 26°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

След обяд на много места в планините от западната половина от страната ще има краткотрайни, на места интензивни валежи от дъжд с гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър, който вечерта ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Високи температури, максималната на височина 1200 метра ще е около 29°, но 2000 метра - около 22°.

В четвъртък ще е ветровито, с променлива облачност, главно в Източна България ще има краткотрайни валежи. Дневните температури ще се понижат значително и максималните ще са между 25° и 30°. През следващите дни ще бъде предимно слънчево. В петък вятърът ще отслабне, а в събота в много райони ще стихне.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бюджетът беше приет на второ четене от ресорната комисия, увеличени са разходите за заплати
Бюджетът беше приет на второ четене от ресорната комисия, увеличени са разходите за заплати
България със сребро на Европейския младежки олимпийски фестивал в Марибор
България със сребро на Европейския младежки олимпийски фестивал в Марибор