НОВИНИ

Четири финала за българските състезатели до момента на Европейското по кикбокс в Турция

четири финала българските състезатели момента европейското кикбокс турция
Снимка: Личен архив
bnt avatar logo
от БНТ
21:01, 16.11.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

България излъчи четирима финалисти до момента на Европейското първенство по кикбокс за мъже и жени, което се провежда в турския курорт Анталия.

За титлите в своите стилове и категории ще спорят представителите на татами Кристина Николова, Кирил Илиев и Борислав Радулов, а на ринг за златото ще се бори Христо Калайджиев.

В стил пойнт файтинг категория до 57 килограма световният шампион Борислав Радулов победи на полуфинал испанеца Ясин Кабил с 10 точки разлика и продължава напред. За европейската титла Радулов ще излезе на татамито срещу унгареца Патрик Целовски.

При жените капитанът на националния отбор в леките стилове Кристина Николова също е на финал в категория до 50 кг в стил киклайт контакт. За златото Николова ще спори с туркинята Дуйгу Туран.

Българката се състезава и в стил кайт контакт в същата категория, където стигна до фаза полуфинал и очаква словенката Тира Барада.

На ринг в стил лоу кик категория до 86 кг Христо Калайджиев победи на полуфинал Филип Секулович от Черна Гора и отива на финал, където ще спори с Бобан Илиоски от Република Северна Македония.

Александър Рибников стана носител на бронзов медал в категория до 67 кг стил лоу кик, след като спечели по точки полуфиналната си среща. 19-годишният Рибников се представи изключително добре, след като от тази година играе при мъжете и успя да стане държавен шампион и трети в Европа.

От останалите национали четирима продължават на полуфиналите след победи днес. Илия Ненов ще спори със сърбина Милош Дакович, а при жените Александра Димитрова в четвъртък излиза срещу норвежката Шарлоте Берг в стил фул контакт категория 52 кг. В двата стила киклайт контакт и лайт контакт на полуфинал продължава Кирил Илиев в категория до 57 кг. При 79-килограмовите на татами стил киклайт контакт Иван Кръстанов се класира за полуфинала, където очаква съперника Каан Ток от Турция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп обяви кандидатурата си за Белия дом с думите: "Завръщането на Америка започва сега"
Тръмп обяви кандидатурата си за Белия дом с думите: "Завръщането на Америка започва сега"
Монтана взе само гейм на ПАОК и се сбогува с Купата на претендентите
Монтана взе само гейм на ПАОК и се сбогува с Купата на претендентите