НОВИНИ

Четвърти и пети класове от 16 училища в Бургас минават на онлайн обучение

четвърти пети класове училища бургас минават онлайн обучение
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
18:56, 12.11.2020
Чете се за: 00:30 мин.
Още

От днес в Бургас освен учениците от 6-ти до 12-ти клас, четвъртокласниците и петокласниците на 16 учебни заведения също се обучават онлайн.

Причината е ръст на заболели от COVID-19 учители и ученици. За да не пламне заразата в тези учебни заведения, четвъртокласниците и петокласниците също преминаха на електронно обучение до 25 ноември.

В ОУ "Елин Пелин" – Бургас са взели и допълнителни мерки със специален препарат, с който се третират повърхностите, за да не се разнасят бактерии по тях. Веществото, чието структура е от кристали ще защитава около година. При допир ръцете на учениците се дезинфекцират.

Пепа Запрянова, директор на ОУ "Елин Пелин" – Бургас: Направих докладна записка до Общинския епидемиологичен щаб с молба 5-ти клас също да преминат в обучение в електронна среда. От днес на практика, заедно с 6-ти и 7-клас децата са в електронна среда за две седмица. Преди да предприемем тази стъпка сме направили анкета до родителите и имаме попълнени анкети, с които ние установяваме, че 56% от родителите са "за" преминаване в електронна среда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емил Радев: България е последната държава в ЕС с вечни длъжници
Емил Радев: България е последната държава в ЕС с вечни длъжници
Улично изкуство на закрито в театъра в Хасково
Улично изкуство на закрито в театъра в Хасково