НОВИНИ

Чиро Имобиле взе "Златната обувка", Лацио завърши сезона със загуба

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
11:22, 02.08.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Футбол

Лацио остана на четвърто място със 78 точки, след като загуби последния си мач от кампанията с 1:3 от Наполи в Неапол.

Имобиле отбеляза изравнителното попадение в срещата, след като засече отблизо ниско подаване от ляво в пеналта на Адам Марушич.

Това беше 36-о попадение за Имобиле през сезона, с което той изравни рекорда на Игуаин. Нападателят на Лацио на практика си гарантира и "Златната обувка" за най-резултатен футболист в националните първенства в Европа, като изпревари с 2 гола Роберт Левандовски от Байерн Мюнхен.

По този начин наградата за първи път от сезон 2006-07 става притежание на ирач от "Серия А". През въпросния сезон с най-много голове в европа завършва легендата на Рома Франческо Тоти - 26.

Иначе в самия двубой Фабиан Руис откри резултата за домакините с хубав удар от дъгата п ред наказателното поле още в деветата минута.

В 54-ата минута Наполи отново поведе. Марко Пароло извърши нарушение срещу Дрис Мертенс в наказателното поле, а Лоренцо Инсиние реализира отсъдената дузпа.

В добавеното време на двубоя Матео Политано оформи крайното 3:1 след асистенция на Мертенс. Наполи, който спечели купата на Италия, завърши сезона на седмото място с 62 точки.

Така в крайното подреждане "римските орли" приключват на 4-та позиция.

"Неаполитанци" пък останаха на 7-то място. Отборът на Дженаро Гатузо обаче ще играе директно в групите на Лига Европа като носител на Купата на Италия.

Съществува и реалната възможност Наполи да се класира за Шампионската Лига. Това ще се случи ако небесносините спечелят тазгодишното издание на надпреварата. Следващата седмица те гостуват на Барселона в мач реванш от осминафиналите. Първият двубой в Неапол завърши 1:1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СДВР определи поведението на протестиращите от снощи като провокация към полицията
СДВР определи поведението на протестиращите от снощи като провокация към полицията
Интер завърши втори в Италия след успех над Аталанта
Интер завърши втори в Италия след успех над Аталанта