НОВИНИ

Членове на БСП искат оставката на Нинова да се гласува още във вторник

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
21:04, 20.11.2021
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
членове бсп искат оставката нинова гласува вторник
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Повече от 64-ма членове на Националния съвет на БСП са внесли искане в късния следобед за свикване на присъствено заседание на пленума на партията, научи от свои източници "По света и у нас". По устав такова може да бъде свикано освен от ръководството и от 1/3 от членовете на пленума, които са 183.

Внеслите искането настояват заседанието да се проведе още във вторник и на него да бъдат гласувани повторно направените днес предложения - да се обсъди оставката на председателя на партията Корнелия Нинова, да се възложи на заместник-председателя на партията да ръководи БСП след оставката на лидерката, както и да прецени възможно най-ранната дата за свикване на заседание на конгреса на БСП.

По рано днес на неприсъствен пленум Корнелия Нинова получи 103 гласа в подкрепа на предложенията да остане начело на левицата до 22 януари, когато е следващият конгрес на левицата. Нинова получи и мандат да води преговорите с "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и "Демократична България" за съставяне на редовно правителство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус пречупи Лацио в Рим с две дузпи
Ювентус пречупи Лацио в Рим с две дузпи
Ще забравим ли за COVID-19? Две нови лекарства с пробив в битката срещу пандемията
Ще забравим ли за COVID-19? Две нови лекарства с пробив в битката срещу пандемията