НОВИНИ

Чобанов: Служител от 88 ДГ в София имал изявени симптоми на COVID-19, но не се е тествал

Препоръчано е на родителите да тестват децата си, вече се тества целият персонал

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
14:35, 14.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Три готвачки от 88 детска градина в столичния квартал "Дружба" са с положителни проби за Covid-19. От Столичната община съобщиха за БНТ, че градината работи.

Заместник-кметът по образование на Столичната община Тодор Чобанов заяви пред "По света и у нас", че знае за случая. Той потвърди, че вече се тества персоналът, но каза, че повече няма да се толерира подобно безотговорно поведение.

"Ще потърсим вероятно на тези хора дисциплинарна отговорност, особено на единия служител, който е било ясно, че е имал изявени симптоми, а не се е е тествал. Това дълбоко ни обезпокоява. Нека, ако човек не се чувства добре, а видимо е с проблем, да не чака да се влоши неговото състояние, а да потърси бързо тестване и лекарска помощ. Препоръчали сме на всички родители да тестват децата си, ние вече тестваме целия персонал, искрено се надяваме да не е тръгнала заразата. Това е една споделена отговорност и няма да толерираме безотговорно поведение", заяви Тодор Чобанов.

По молба на БНТ от Столичната РЗИ извършиха проверка по случая. От изпратения от тях имейл става ясно, че тримата служители с положителен тест са под домашна карантина без симптоми на болестта.

Изследва се персоналът, резултатите се очаква да излязат утре.

Детската градина продължава да функционира, затворен е само кухненският бокс. Храна се доставя от близко детско заведение.

Директорката на градината Мария Йорданова също е категорична, че служителите не са имали симптоми и тестването за вируса е било абсолютно навременно. Всички родители са уведомени за случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция изтегля временно кораба за проучване за газ, предизвикал напрежение в Източното Средиземноморие
Турция изтегля временно кораба за проучване за газ, предизвикал напрежение в Източното Средиземноморие
Въвеждат електронно обслужване и документация в автошколите
Въвеждат електронно обслужване и документация в автошколите