НОВИНИ

Чувствително по-студено утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 12.02.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Въпреки слабото захлаждане, спрямо вчера, и днес температурите останаха сравнително високи за сезона - най-топло беше в Чирпан, Стара Загора и Пловдив - 16°. В София, след 14° вчера, максималната температура днес е 10°.

Чувствително по-студено ще бъде утре - максималните температури ще се понижат с още 5 - 6° и ще са между 4 и 9°, в София - около 4°. Облачността през целия ден ще се задържи значителна. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър.

В часовете преди обяд на места в западната половина от страната ще има и слаби превалявания от дъжд, и сняг.

Облачно ще бъде и на морския бряг, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Мъгливо и със значителна облачност ще бъде времето в планините. Слаби валежи от сняг се очакват на места в масивите от Западна България.

Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури в курортите ще са няколко градуса под нулата.

Облачно, ветровито, със значителни валежи от дъжд, ще бъде времето във Великобритания, Испания и Португалия, както и в Северозападна Франция. В по-голямата част от Европейска Русия, както и на Скандинавския полуостров, ще вали сняг.

Предимно слънчево ще е в Беларус и Украйна, както и в крайните северозападни райони от Балканите. В останалата част от полуострова ще преобладава облачно време. Ще има и валежи, преди обяд на повече места в Гърция, а следобед в Сърбия, Черна гора и Албания.

У нас в понеделник в източната половина от страната облачността ще се разкъса и ще намалее, а във вторник същото предстои и в Западна България. Дневните температури отново ще започнат да се повишават и през следващите дни до края на седмицата ще бъде по-топло от обичайното за сезона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захари Сотиров: Влади Зографски е фантастичен, талантът му е неизмерим
Захари Сотиров: Влади Зографски е фантастичен, талантът му е неизмерим
Интер спечели точка в гостуването си на Наполи
Интер спечели точка в гостуването си на Наполи