НОВИНИ

Чувствително захлаждане и валежи през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 22.10.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Днес се очертава да е последният ден от тази седмица с предимно слънчево и сравнително топло време, преди преминаването на студен атмосферен фронт през уикенда. Максималните температури ще са между 18° и 23°. Ще духа слаб югозападен вятър.

Утре облачността от северозапад ще започне да се увеличава. След обяд на места в западните райони ще има валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина - умерен. Максималните температури ще са между 16 и 21°.

На морския бряг до около обяд ще преобладава слънчево време, но по-късно и там облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 19° и 21°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините облачността ще е значителна, вечерта на височина над 2100 м ще завали сняг. Ще духа умерен северозападен вятър и с него температурите ще започнат да се понижават. Максималните в курортите ще са 9° на Алеко до 17° в Банско.

Предимно слънчево, но твърде хладно ще е в по-голямата част от Западна и Централна Европа. На повече слънце ще се радват и в Испания и Северна Италия. В северната част на Британските острови обаче и на много места в Източна Европа ще е облачно и дъждовно, а причината са две обширни циклонални области, една над Атлантическия океан, а друга – над Европейска Русия.

С валежи, в отделни райони – значителни по количество ще е времето и на места в западните и северните райони на Балканския полуостров, като температурите навсякъде ще продължат да се понижават.

А у нас валежите ще продължат и в неделя, главно в източната част на страната, докато в западната постепенно ще спират, а облачността ще се разкъсва до предимно слънчево време. Температурите ще се понижат още и максималните ще са между 11° и 16°. През първата половина от новата седмица ще е сравнително студено, като и сутрешните температури ще тръгнат надолу и на места ще се са близки до 0°. Ще има условия и за сутрешни мъгли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симон Байлс се разплака по време на интервю
Симон Байлс се разплака по време на интервю
Въвеждат извънредно положение в Молдова заради недостига на газ
Въвеждат извънредно положение в Молдова заради недостига на газ