НОВИНИ

ЦСКА 1948 отстрани Ботев в Пловдив след драма с продължения

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:57, 03.03.2021
Чете се за: 00:57 мин.
Футбол
цска 1948 отстрани ботев пловдив драма продължения

"Червените" надделяха с 2:1 като гост на базата в Коматево след 120 минути футбол и продължават към фазата на 1/4 финалите в турнира за Купата на България.

Срещата предложи много офанзивен футбол и от двете страни, като всеки тим се опитваше всячески да стигне до победата.

Още в 9-та минута на срещата Реда Рабей уцели греда за "жълто-черните", но пет по-късно груба грешка в тяхната отбрана допринесе за дузпа в полза на ЦСКА 1948.

Димитър Митков бе съборен в наказателното поле, а зад топката застана Ивайло Чочев и бившия национал не сбърка за 1:0 в полза на гостите.

В 34-та минута Ботев като по чудо не възстанови равенството, след като първо Тодоров спаси изстрел на Рабей, а при добавката на Сисе, Ангел Лясков изби кълбото от голлинията.

Все пак изравнителното попадение дойде след почивката, когато в 53-та минута хубава атака на домакините завърши с превъзходен удар на Маркиньос, който остави безпомощен стража на ЦСКА 1948.

Четвърт час преди края софиянци имаха златна възможност отново да поведат, но опитът на Денислав Александров срещна гредата, а при добавката Димитър Митков прати топката над опразнената врата.

До края на редовното време резултатът остана непроменен и така се стигна до продължения, където Митков изкупи вината си, вкарвайки решителен гол за своя тим.

Това се случи в 100-та минута, когато нападателят засече с глава центриране от пряк свободен удар на Александров, пращайки топката във вратата на Георги Аргилашки за крайното 1:2.

Ботев опита да стигне до втори гол и да прати мача към изпълнение на дузпи, но пропуски направиха Атанас Илиев и Емануел Току и по този начин преднината на ЦСКА 1948 остана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щабът: Нуждаещите се от болнично лечение са над 5000, легла има достатъчно (Обзор)
Щабът: Нуждаещите се от болнично лечение са над 5000, легла има достатъчно (Обзор)
В Разград издигнаха 9-метрово българско знаме
В Разград издигнаха 9-метрово българско знаме