НОВИНИ

ЦСКА и ЦСКА 1948 определят последния участник в евротурнирите

Двубоят е тази вечер от 20:00 ч. на Националния стадион "Васил Левски".

ЦСКА 1948 Марто Бойчев Радослав Кирилов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
07:58, 31.05.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на ЦСКА и ЦСКА 1948 ще се изправят един срещу друг в баража за участие в Лигата на конференциите. Мачът е днес от 20:00 часа.

Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" ще определи последния български участник в евротурнирите през следващия сезон, след като Лудогорец вече си осигури участие в квалификациите на Шампионската лига, Ботев Пд ще играе в Лига Европа, а Черно море - в квалификациите на Лига на конференциите.

ЦСКА се намира в тежък момент след поредица от неубедителни игри и резултати през пролетта, довели и до смяната на треньора Нестор Ел Маестро със Стамен Белчев. Идването на Белчев не подобри особено представянето на "червените", като под негово ръководство тимът записа две загуби от Ботев Пловдив в полуфиналите на Купата на България, а освен това записа поражения от Лудогорец, Черно море и Локомотив Пловдив. Последният успех на "армейците" бе във Вечното дерби с Левски в края на април, като след това тимът регистрира четири поражения и едно равенство.

Стамен Белчев няма да може да разчита на вратаря Густаво Бусато, който е с тежко наказание след червения картон срещу Черно море, а извън сметките заради наказание е и централният нападател Фернандо Каранга.

ЦСКА 1948 също започна колебливо пролетния полусезон и изпадна от топ 6 на класирането, но след това вдигна оборотите в плейофите и се пребори за седмото място, даващо право на участие в бараж, след като записа две победи, три равенства и една загуба в шест плейофни двубоя. Така тимът има добър шанс за втора поредна година да участва в евротурнирите.

Главен съдия на мача ще бъде Драгомир Драганов с асистенти Иво Колев и Христо Хаджийски. На ВАР ще бъдат Никола Попов и Георги Тодоров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иран вербува членове на шведски банди, твърди разузнаването в Стокхолм
Иран вербува членове на шведски банди, твърди разузнаването в Стокхолм
Недоволство във варненската местност "Боровец" заради път в окаяно състояние
Недоволство във варненската местност "Боровец" заради път в окаяно състояние