НОВИНИ

ЦСКА надви ЦСКА 1948 и запази аванса си от четири точки на върха

цска надви цска 1948 запази аванса четири точки върха
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:49, 12.03.2023
Чете се за: 05:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА постигна труден, но много важен успех в битката за титлата в България, след като победи ЦСКА 1948 с 1:0 като гост в дербито от 23-ия кръг на Първа лига. Въпреки сериозното напрежение, което се породи в последната седмица, ситуацията около стадиона в Бистрица и на трибуните бе спокойна, а битката бе на терена, където "армейците" успяха да се наложат след момент на индивидуална класа от резервата Тобиас Хайнц.

Феновете на ЦСКА изпълниха заканата си и се събраха пред стадиона и не влязоха вътре, но до инциденти не се стигна, като те подкрепяха своя отбор с песни отвън. Около спортното съоръжение имаше и заслужено полицейско присъствие, което осигуряваше реда, като единственият проблем бе натовареното движение в района.

На терена ЦСКА 1948 имаше леко игрово преимущество, но ситуации пред двете врати не бяха много, като преобладаваха единоборствата в средата на терена. Ключовият момент в двубоя дойде в 66-та минута, когато Тобиас Хайнц бе изведен с добър пас от Дюкенс Назон, майсторски се измъкна от Ангел Лясков и с точен изстрел по земя преодоля Даниел Наумов. Австриецът се бе появил в игра само три минути по-рано. Шест минути по-късно нападателят на домакините Евгений Сердюк изравни след ново майсторско изпълнение, но след консултация с екрана край тъчлинията реферът Георги Кабаков отмени попадението заради игра с ръка на Сердюк при поемането на топката.

До края на двубоя играчите на Саша Илич, който бе наказан за този двубой, опазиха вратата си и взеха много ценни три точки. По този начин ЦСКА възстанови преднината си от четири точки пред втория Лудогорец, докато ЦСКА 1948 регистрира първа домакина загуба през сезона и заема трето място в класирането с актив от 45 точки, 12 по-малко от днешния съперник.

Помощникът на Саша Илич - Величко Капланович, коментира успеха. Той отново замени Илич край тъчлинията. Капланович похвали Тобиас Хайнц, който донесе победното попадение за ЦСКА. Сърбинът увери, че "армейците" няма да си позволят да подценят останалите двубои до края на сезона.

"Искам да ви кажа, че мачът днес беше много труден и победата е много ценна. Харесва ми, че играч, който влезе като резерва реши мача. Това което Хайнц донесе бе и ритъм в играта ни. Така че съм съгласен, че той доста ни донесе, както и останалите футболисти, които влязоха като резерви", сподели той.

"Към всеки един противник трябва да подхождаме сериозно. Така и мача срещу Спартак Варна. Нашият отбор няма този лукс да определи даден мач за лек. Към всеки противник се отнасяме максимално отговорно. Подготвяме се на пълни сили, защото ако подцениш някого ще бъдеш наказан. Много е хубаво да чувате толкова много хора да подкрепят отбора. Много съм горд, че футболистите днес отвърнаха с победа. Феновете показаха през пролетта защо са толкова важни и съм щастлив, че им се отблагодарихме. Благодаря им днес за подкрепата", завърши Величко Капланович.

Старши треньорът на ЦСКА 1948 – Тодор Янчев, остана разочарован след загубата. Наставникът на „червените“ отдаде загубата на пропуснатите положения от неговите футболисти

"Загубихме, защото имахме ситуации, при които не вкарахме, а те отбелязаха при контраатака. Не бих казал, че ни изненадаха с нещо и двата отбора се познаваме много добре. Просто те изиграха добре ситуацията при бързата им контраатака. От началото на втория полусезон ние създаваме много положения, но не успяваме да вкараме, което е слабост", призна Янчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арсенал постигна категорична победа над Фулъм в английската Висша лига
Арсенал постигна категорична победа над Фулъм в английската Висша лига
Нант и Ница завършиха 2:2 в мач от френската Лига 1
Нант и Ница завършиха 2:2 в мач от френската Лига 1