НОВИНИ

Величко Капланович: Това беше мач, който на всяка цена трябваше да спечелим

величко капланович беше мач всяка цена трябваше спечелим
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:10, 12.03.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Помощникът на Саша Илич - Величко Капланович, коментира успеха срещу ЦСКА 1948 с 1:0 в "червеното" дерби. Той отново замени Илич край тъчлинията. Капланович похвали Тобиас Хайнц, който донесе победното попадение за ЦСКА. Сърбинът увери, че "армейците" няма да си позволят да подценят останалите двубои до края на сезона.

"Искам да ви кажа, че мачът днес беше много труден и победата е много ценна. Харесва ми, че играч, който влезе като резерва реши мача. Това което Хайнц донесе бе и ритъм в играта ни. Така че съм съгласен, че той доста ни донесе, както и останалите футболисти, които влязоха като резерви", сподели той.

"В такива мачове играта не е на първо място. Това беше мач, който на всяка цена трябваше да спечелим. Когато сте в битката за титлата на първо място е да побеждаваш в мачовете. В мача с Локо Пловдив играхме доста по-добре, но нямахме късмет и още някои неща оказаха влияние. Но днес заради цялостната ситуация в клуба победихме, което е най-важно", допълни Капланович.

"Хората винаги ще говорят, ние сме определили да играем по този начин. От друга страна това ни носи нужните резултати, когато нещо работи не го променяте. Естествено, че ще искаме да подобрим още играта си, за да играем по-добре и по-красиво и работим върху това. Когато играете такива специфични мачове, най-важното е да победиш", каза още помощник-треньорът.

"Вие много по-добре разбирате от мен защо този мач е специфичен. Това което искахме да направим днес е играчите да не усещат никакво напрежение, разбира се, знаят колко тежък е този мач. По-важно бе да са концентрирани върху играта си и да дадат максимума", заяви още Капланович.

"Искам да ви кажа, че към всеки един противник трябва да подхождаме сериозно. Така и мача срещу Спартак Варна. Нашият отбор няма този лукс да определи даден мач за лек. Към всеки противник се отнасяме максимално отговорно. Подготвяме се на пълни сили, защото ако подцениш някого ще бъдеш наказан. Много е хубаво да чувате толкова много хора да подкрепят отбора. Много съм горд, че футболистите днес отвърнаха с победа. Феновете показаха през пролетта защо са толкова важни и съм щастлив, че им се отблагодарихме. Благодаря им днес за подкрепата", завърши Величко Капланович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ансамбълът на България спечели три златни медала на турнира Гран При в Марбея
Ансамбълът на България спечели три златни медала на турнира Гран При в Марбея
Дете пострада сериозно след като се наряза на стъкла докато тренира футбол в Пловдив
Дете пострада сериозно след като се наряза на стъкла докато тренира футбол в Пловдив