НОВИНИ

ЦСКА обърна ЦСКА 1948 на "Армията" с гол от дузпа и шедьовър на Де Нойер

ЦСКА ЦСКА 1948 Иван Турицов
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
22:26, 29.08.2022
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА победи ЦСКА 1948 с 2:1 след обрат в столичното дерби от 8-ия кръг на Първа лига. Ангел Бастунов откри резултата, но домакините извоюваха успеха с попадение на Иван Турицов от дузпа и впечатляващ гол на Брадли де Нойер.

Преди срещата автобусът на ЦСКА 1948 бе наобиколен от феновете на домакините, които бурно освиркаха играчите и щаба на гостите. Обидите към гостите продължиха и в първите минути на двубоя. Феновете по трибуните хвърляха предмети по Добрин Гьонов, Радослав Здравков, Валентин Илиев, Методи Деянов и члена на УС Никола Газдов, които заемаха своите места в ложата на сектор "А" на стадион "Българска армия".

ЦСКА бе воден от помощник треньора Величко Капланович. Наставникът Саша Илич е наказан заради натрупани жълти картони.

Първата по-опасна ситуация бе за възпитаниците на Любослав Пенев. Георги Русев прехвърли Густаво Бусато и изпрати топката на пътя на Ангел Бастунов. Нападателят не успя да я засече с шпагат и да я вкара в празната врата, като вместо това я изпрати в гредата.

След почивката гостите поведоха в резултата. Ангел Бастунов засече с едно докосване центриране на резервата Радослав Кирилов отдясно за 1:0.

Играчите на Величко Капланович заиграха по-агресивно в преден план. Иван Турицов изведе Дауда Бамба в наказателното поле, но Даниел Наумов предотврати изстрела на тарана.

В 76-ата минута домакините получиха дузпа. Юрген Матей засече с глава центриране от корнер, но ударът му попадна в ръката на Елитон. Иван Турицов изравни от дузпа. Това е второто му шампионатно попадение, като първото отново дойде от 11-метров наказателен удар срещу Берое.

В следващата атака Дауда Бамба бе изведен сам срещу вратаря в наказателното поле, но нападателят стреля в напречната греда.

В 87-ата минута шедьовър на Брадли де Нойер сложи точка на спора. Бекът отправи плътен удар от над 30 метра, който се отби в напречната греда, преди да се оплете в мрежата зад Даниел Наумов. С това попадение той откри головата си сметка за клуба.

В последната минута на редовното време Елитон получи втори жълт картон и бе изгонен. В опит да поднови играта бранителят избута едно от децата, които подаваше топките до тъчлинията.

ЦСКА 1948 остава на върха в класирането с актив от 17 пункта, въпреки че записа първото си поражение за сезона. ЦСКА има точка по малко и заема третата позиция в подреждането, макар да е с два мача по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светослав Гоцев: Трябва да победим Мексико
Светослав Гоцев: Трябва да победим Мексико
Протести в Багдад - поне петима са загинали, ранените са десетки
Протести в Багдад - поне петима са загинали, ранените са десетки