НОВИНИ

ЦСКА оцеля след късна драма срещу Етър и си тръгна с пълен комплект точки от Велико Търново

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:08, 01.11.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
цска оцеля късна драма етър тръгна пълен комплект точки велико търново
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на ЦСКА се изравни по точки с Черно море на върха в Първа лига, след като в отложена среща от 3-ия кръг на първенството победи с минималното 1:0 като гост Етър Велико Търново.

Двата тима изиграха равностоен сблъсък на стадион "Ивайло" в българската столица, след който определено домакините могат да съжаляват, че си тръгват с празни ръце.

През първото полувреме именно "виолетовите" първи стигнаха до гол в 18-ата минута чрез Мартин Тошев, но попадението бе правилно отменено заради засада на юношата на "армейците".

В самото начало на втората част пък падна и единствения гол в срещата, а негов автор стана Марселино Кареасо, който се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле на Етър.

След точно час игра обаче победата на "червените" бе поставена под сериозно съмнение, когато Амос Юга извърши нарушение като последен в отбраната на своя тим и логично бе изгонен с директен червен картон.

Останали с човек повече, "болярите" се опитаха да стигнат до изравнително попадение и го сториха чрез резервата Ивайло Димитров, който беше точен в началото на добавеното време. За съжаление на играчите на Етър и този гол не беше зачетен заради засада, която бе маркирана след намеса на ВАР.

По този начин ЦСКА събра 32 точки и се изравни на върха в класирането на Първа лига с тима на Черно море, като и двата тима имат по 15 изиграни мача. В същото време Етър Велико Търново остава на последното 16-о място с актив от 8 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските национали по минифутбол сразиха Англия и са на четвъртфинал на световното първенство
Българските национали по минифутбол сразиха Англия и са на четвъртфинал на световното първенство
Без предупреждение: Проведоха тест на системата за ранно известяване BG-ALERT
Без предупреждение: Проведоха тест на системата за ранно известяване BG-ALERT