НОВИНИ

ЦСКА 1948 показа силни изяви и разгроми казахстанския Аксу

цска показа силни изяви разгроми казахстанския аксу
Снимка: ПФК ЦСКА 1948
bnt avatar logo
от БНТ
18:53, 28.01.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА 1948 се справи без особени проблеми с казахстанския елитен тим Аксу и го победи с 4:1. "Армейците" доминираха през по-голямата част от срещата и вкара попадения чрез трима различни футболисти.

Столичани откриха резултата в 13-ата минута чрез Александър Колев. Той се възползва от изпусната от вратаря на казахстанския отбор топка и я прати в мрежата. Само след три минути "червените" можеха да удвоят, след като Бирсент Карагарен проби и подаде отново към Колев. Снажният таран отклони топката с глава, но не и във вратата.

В 17-ата минута нигерийският бранител на Аксу Фрайдей Обилор си вкара автогол, след като при подаване на Марио Топузов от ляво не успя да се ориентира. Опасността се задържа прекалено дълго пред вратата на Евгений Кучеренко, който преди това на два пъти трябваше да спасява. Но в крайна сметка от трети опит ЦСКА 1948 поведе с два гола разлика.

Българският отбор продължи да доминира и до края на първата част пропусна още две възможности, като Педриньо и Карагарен се разминаха с гол.

След един час игра дойде ред и на Карагарен да се разпише, този път след комбинация с Карлос Охене. В 71-ата минута дойде ред и на Аксу да върне едно попадение, като то падна с голяма доза късмет. Ударът на казахстанския футболист не беше особено сериозен, но се отклони в крака на Елкесон и подлъга вратаря Даниел Наумов, който влезе на полувремето. След многото смени се наложи Наумов да спасява още едно положение, а пет минути преди края Радослав Кирилов пропусна да отбележи четвърти гол за ЦСКА 1948.

Но малко преди края се случи и това и срещата завърши с най-красивото попадение. Георги Русев в 88-ата минута подаде на Радослав Кирилов, а националът се извъртя и със странична ножица от десетина метра прати топката в мрежата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илия Груев игра половин час при победа на Вердер над Волфсбург
Илия Груев игра половин час при победа на Вердер над Волфсбург
Петър Павел печели президентските избори в Чехия
Петър Павел печели президентските избори в Чехия