НОВИНИ

Красимир Балъков: Дори и да минем през баражи, няма да има проблем да запазим статута си в Първа лига

Новият старши треньор на Локомотиф Сф заяви на първата си пресконференция, че е сигурен, че ще спаси отбора от изпадане от Първа лига.

красимир балъков минем баражи проблем запазим статута първа лига
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:31, 26.04.2024
Чете се за: 05:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Една треньорска смяна винаги носи положителен ефект. Това каза Красимир Балъков на първата си пресконференция като старши треньор на Локомотив Сф. Той има за задача да спаси отбора в битката му за оцеляване в елита, а първото препятствие е гостуване в неделя на Хебър Пазарджик. Отборът от столичния квартал "Надежда" започна първенството със Стойчо Стоев, който още през есента беше заменен от Данило Дончич.

"Настроението в съблекалнята е добро, надявам се на терена да е още по-добро. Футболистите са по-концентрирани, слушат, изпълняват. Не очаквам сега да е друго. Въпросът е колко бързо ще попият нашите идеи", заяви новият наставник.

Попитан дали нещо е успял да промени за краткото време начело, той заяви, че е невъзможно това да се случи точно за три дни, но се надява играчите му да са по-силни ментално в последните мачове.

"Нормално е да има срив, виждате колко поредни загуби има отборът. Но в тези три дни всички показаха, че имат капацитета да излязат от тази ситуация. От три дни съм тук и от това, което виждам в отбора, на тренировките, не мога да си обясня на какво се дължат толкова много лоши резултати преди мене. Защото всички са дисциплинирани, работят, искат да се покажат в добра светлина. Не знам дали е било така и преди. Но няма да говоря против колега, защото знам какво е. И мене са ме махали. Гледам напред и може би първият ни мач ще покаже какво точно се случва", добави Балъков, след като го попитаха дали е проучил на какво се дължат тези лоши резултати предвид твърдението му, че вижда хора с потенциал в съблекалнята.

"Какво мога да загубя? Освен да се опитаме да променим нещо в положителна посока, не виждам какво може да стане. Не съм бил вариант за треньор и преди, както се писа. Знам, че ръководството искаха да задържат предишния треньор (б.а – Данило Дончич) и с него да завършат сезона. Но явно сега са решили да го сменят", каза Балъков в отговор на въпрос дали не е прекалено рисково да поеме отбор, който е на 14-о място в класирането и опасността от изпадане е прекалено реална.

Той допълни, че не се страхува нито от програмата, нито двете домакинства в плейофа.

"Участвал съм в много такива предизвикателства. Някои съм ги печелил, някои съм ги губил. Взел съм положителното от тези ситуации. Така че дори и да минем през баражите, няма да има проблем да запазим статута си в Първа лига. Сега ни предстоят два мача навън. Мой принцип е, че не е важно дали играеш навън или у дома. Важно е дали играеш срещу Ботев например или срещу Хебър, както на нас ни предстои. Това трябва да определя тактиката ни. Ще се опитаме да обясним на футболистите по най-прост начин какво се иска от тях", обясни старши треньорът на столичния Локомотив.

Попитан какви са били причините да поеме отбора на Локомотив в тази трудна ситуация и за краткосрочни отношения, той каза: "Любовта ми към футбола и приятелството със собственика на клуба Иван Василев. А също така и защото знам, че ще спасим отбора".

Красимир Балъков допълни, че вече тренират на пълни обороти Валентин Николов и Кардозо, като за срещата с Хебър няма да бъдат на разположение, но след това в мача с Етър Велико Търново той ще може да ги използва. Други контузени няма, а и Мики Орачев вече тренира на пълни обороти, обясни наставникът.

Хебър (Пазарджик) е воден от Любослав Пенев – бивш съотборник и приятел на Балъков, с когото го свързват и много спомени. Новият наставник на "червено-черните" обаче не смята, че могат да се изненадат.

"В България на първо място трудно можем да се изненадаме. Ние с Пенев доста често сме се срещали на терена и като футболисти, а и сега като треньори. Очаквам една битка, която да премине на максимума. И ние да вкараме един гол повече и да победим. Също така очаквам и подкрепа от феновете, защото мачовете са решаващи. Надявам се те да разберат, че трябва да дадат 200 процента подкрепа", завърши Балъков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ представя документален филм за големия Коста Цонев
БНТ представя документален филм за големия Коста Цонев
40% от учениците са пушили цигари и употребявали алкохол
40% от учениците са пушили цигари и употребявали алкохол