НОВИНИ

ЦСКА се измъчи, но победи Левски и ще зимува трети в efbet Лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:56, 18.12.2020 (обновена)
Чете се за: 01:29 мин.
Български футбол
цска измъчи победи левски зимува трети efbet лига

Отборът на ЦСКА-София победи инфарктно Левски с 1:0 в мач от отложения тринадесети кръг на efbet Лига, игран на Националния стадион "Васил Левски" пред празни трибуни.

Това бе шеста поредна победа в първенството за "армейците", завършиха календарната 2020 година по подобаващ начин с напълно заслужен успех над вечния съперник.

Преди началото на двубоя голмайсторът на червените Али Соу получи фланелка с номер 100, по повод стотния си мач с червения екип във всички турнири.

През първото полувреме символичният домакин в "червено" бе много по-добрият и стойностен отбор на терена, като тотално контролираше мача и непрекъснато търсеше попадение.

В 19-ата минута Али Соу бе изведен отлично от Амос Юга сам срещу вратаря и бе повален в наказателното поле, но съдията прецени, че Николай Михайлов е играл първи с топката и остана безмълвен.

Минутка по-късно голмайсторът на ЦСКА пое топката в центъра на терена, премина през цялата защита на сините и хладнокръвно откри резултата със своя 45-и гол в стотния си мач с червената фланелка във всички турнири.

След като поведоха "армейците" заиграха още по-агресивно и в 21-ата минута Амос Юга стреля покрай гредата след центриране от корнер. Веднага след това Йомов не успя да стреля точно от близка дистанция.

След половин час игра Георги Йомов се озова очи в очи с Николай Михайлов, но стреля в левия крак на вратаря, след което топката се озова в Тиаго, който бе фаулиран в наказателното поле от Мартин Петков и реферът Никола Попов справедливо посочи бялата точка.

Португалецът се нагърби с изпълнението, но стражът на сините отрази изстрелът му и резултатът остана само 1:0 в полза тима от Борисовата градина.

До края на първата част нямаше повече попадения и двата отбора се отттеглиха на почивка при минимален аванс за ЦСКА.

Второто полувреме започна с преса на "червените", които владееха повече топката и търсиха втори гол от самото начало, но Соу и Юга стреляха неточно.

В 74-ата минута съдията показа втори жълт и съответно червен картон на Амос Юга за нарушение в централната зона на терена и така червените останаха с човек по-малко.

До края на срещата не се случи нищо интересно и така армейците се поздравиха с напълно заслужена победа.

Това бе последен мач за календарната 2020 година за ЦСКА. Отборът събра актив от 33 точки, което е с цели 18 пункта повече от вечния си съперник, който има едва 15 точки след 16 кръга.

Тимът на Бруно Акрапович ще зимува на трета позиция в класирането с равен брой точки със състава на Локомотив (Пловдив).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои са най-крупните инкасо обири през последните години у нас
Кои са най-крупните инкасо обири през последните години у нас
Радев призова за нов модел на финансиране на иновационната дейност в България
Радев призова за нов модел на финансиране на иновационната дейност в България