НОВИНИ

ЦСКА-София ще опита да острами българския футбол срещу БАТЕ

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:54, 17.09.2020
Чете се за: 01:15 мин.
Лига Европа
цска софия опита острами българския футбол бате

Тази вечер ще бъдат изиграни и последните срещи от втория предварителен кръг на Лига Европа, в които дейно участие ще вземе и българският вицешампион ЦСКА-София.

От 20 ч. на стадион "Българска армия" в Борисовата градина, "армейците" посрещат беларуския кошмар на българските отбори в Европа - БАТЕ Борисов, а залогът е класиране за третия предварителен кръг на втори по сила клубен турнир на Стария континент.

Досега в историята си беларуският гранд пази само добри спомени от срещите си с български отбори.

През 2008 година БАТЕ отстрани Левски в плейофната фаза за влизане в групите на Шампионската лига, а година по-късно направи същото и с Литекс, но в Лига Европа.

Отговорността да отсрами родния футбол срещу БАТЕ Борисов тази вечер пада на плещите на ЦСКА-София.

Двата тима не са се срещали досега в европейските клубни турнири и спокойно можем да кажем, че сблъсъкът е напълно непредвидим.

"Червените" са пределно мотивирани да остранят беларусите на своя стадион, още повече, че в третия квалификационен кръг на Лига Европа ги чака непретенциозния Б36 Торсхавн от Фарьорските острови и по този начин вратата за плейофите на надпреварата им е широко отворена.

Селекционерът на "армейците" Стамен Белчев има много кадрови проблеми в състата си, като трайно извън сметките на специалиста за двубоя с БАТЕ са контузеният Иван Турицов и заразените с COVID-19 капитанът Петър Занев и Ахмед Ахмедов.

В последния момент ще се реши дали португалският плеймейкър на отбора Тиаго Родригес ще започне срещата като титуляр.

Отсъствието на Турицов е голям проблем за "червената" защита, тъй като десният бек Пламен Гълъбов е крайно неубедителен в изявите си до момента.

Партньори в отбраната на Гълъбов ще са Антов, Матей и Мазику. Пред тях ще действат Йомов или Кери, а атаката ще води Али Соу, подпомаган ог Енрике и Санкаре.

Положението в състава на БАТЕ също не е цветущо.

Наставникът Кирил Алшевски не може да разчита на двамата си основни халфове - Станислав Драгун и Игор Стасевич, които са заразени с коронавирус.

Под въпрос са Павел Нехайчик, Евгени Яблонски и нападателят Максим Скавиш, които са имали контакт със заразените и затова са били отделени да тренират индивидуално.

Ще успее ли ЦСКА-София да разгадае ребуса "БАТЕ"?

Предстои да разберем тази вечер от 20 ч. на стадиона в Борисовата градина!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Атака" с искане за мораториум върху сделките с държавни имоти
"Атака" с искане за мораториум върху сделките с държавни имоти
Леброн Джеймс счупи нов рекорд в НБА
Леброн Джеймс счупи нов рекорд в НБА