НОВИНИ

ЦСКА замина за реванша срещу Сепси, Филип Филипов вярва в обрата

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:30, 02.08.2023 (обновена)
Чете се за: 04:45 мин.
Спорт
цска замина реванша сепси филип филипов вярва обрата
Слушай новината

Отборът на ЦСКА отпътува рано тази сутрин за Румъния, където в четвъртък вечер от 20:00 часа българско време гостува на Сепси в среща реванш от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.

С групата не замина един от основните футболисти на "армейците" Амос Юга, който заради контузия ще пропусне утрешната срещат с румънския тим.

"Червените" допуснаха загуба с 0:2 в първия двубой на стадион "Българска армия", което доведе и до раздялата с треньора Саша Илич и повторното назначение на Нестор Ел Маестро.

На летище "София" обаче говори единствено изпълнителният директор на клуба Филип Филипов, който бе категоричен, че ЦСКА отива, за да обърне Сепси и да го елиминира.

"Отиваме, за да победим и да продължим. Резултатът наистина е неблагоприятен за нас. Трябва да заличаваме пасив от два гола. В крайна сметка това ни е целта и затова отиваме. Трудно ще е, няма да е лесно със сигурност, затова се подготвихме тази седмица. За труден мач, в който трябва да доминираме, да победим и да продължим. Сезонът не е само евротурнирите, ами първенството, Купата, представянето на отбора. Разбира се, ако отпаднем от Сепси, ще бъде провал в евротурнирите. На ЦСКА не му приляга да отпада на този етап, независимо че играе срещу един много стойностен отбор като Сепси. Aз се надявам да има импулс в играта ни. Тези три дни се използваха максимално добре. Тренира се предимно с тактическа насоченост и мисля, че отборът ще има коренно различен облик от този в София. Треньорът ще реши кой ще е капитан на отбора", заяви Филипов.

Бившият футболист коментира още и раздялата със Саша Илич, който бе освободен само три мача след старта на новия сезон, както и завръщането на стадион "Българска армия" на Нестор Ел Маестро.

"За Саша Илич искам да кажа само хубави неща. Благодаря за работата му и на неговия екип. Аз лично уважавам страшно много човека Саша Илич. Един наистина голям човек. Това говори начина, по който се раздели с отбора. Имам доста голям опит във футбола и за пръв път присъствам на емоционална раздяла във футбола. Имаше хора, които се разплакаха. Защо се стигна до неговото освобождаване? До неговото освобождаване се стигна след силната година, която направихме и само една точка не ни стигна да станем шампиони. Имахме желанието и натам беше насочена селекцията да се надгради с качество отбора. Имахме големи очаквания, но първите три мача не дадоха това, което очаквахме. Играта и състоянието на отбора не бяха на нужното ниво и се прибягна до тази смяна, за да се потърси импулс в отбора", заяви изпълнителният директор на ЦСКА.

"Засега не планираме друго отлагане на мачовете. Ако продължим след Сепси, треньорът ще си каже вижданията по въпроса. Искахме да е треньор, който няма нужда от адаптация в отбора и познава добре българското първенството. Той е треньор, върху който нямах преки наблюдения, но последните три дни съм възхитен от работата, която върши. Много амбицирани хора и според мен такива трябват на клуба. Мисля, че ЦСКА е клуб, който малко треньори биха отказали да застанат начело. Той е популярен клуб не само в България, но и Европа", завърши Филип Филипов, който разкри още, че в клуба не се планират още трансфери.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тайфунът Канун връхлетя Япония
Тайфунът Канун връхлетя Япония
Спас Делев: Много лесни голове ни вкараха
Спас Делев: Много лесни голове ни вкараха