НОВИНИ

Цветан Соколов: Отиваме в Китай да играем нашата игра, моята цел е да изненадаме всички

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:21, 18.09.2023
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
цветан соколов отиваме китай играем нашата игра моята цел изненадаме всички
Слушай новината

Капитанът на българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов говори пред медиите по време на откритата тренировка на тима ни в зала "Христо Ботев", като сподели очакванията си за предстоящата олимпийска квалификация в Китай.

Опитният диагонал разкри, че в момента съставът ни е разклатен психически след лошото представяне на домашното Евроволей 2023, но пък Соколов бе категоричен, че тимът ни ще се бори като за последно в опит да сбъдне своята мечта - да се класира за олимпиада.

"Не може след такъв домакински турнир, който изиграхме, настроението да е приповдигнато. Не се чувстваме добре психически, защото не постигнахме целите, които ние самите бяхме поставили. В момента това е минало и трябва да гледаме в бъдещето. Трябва да работим и да се представим по по-добър начин. Имаме малко време да оправим неща, които ни пречиха да играем, както можем. Имаме нужда от подобрение и във волейболна, и в психологическа настройка", започна 33-годишният национал

"Всички казват, че да се класираш на олимпиада, е много по-трудно, отколкото да я спечелиш. Отиваме в Китай да играем. Отиваме да сбъднем наша мечта - олимпиадата. С новия регламент през следващите години ще е по-трудно. Ще се борим като за последно. Надявам се, че ще изненадаме всички. В началото казвахме, че на европейското трябва да играем полуфинал, а стигнахме само до осминафинал. Сега отиваме да играем играта си. Без напрежение! Това е като мини световно. Ние сме аутсайдери, но това може да се окаже плюс за нас. Никой не очаква грандиозно представяне. Моята лична цел е да изненадаме всички. Показвали сме го, че можем", каза още той.

Състезателят на руския Динамо Москва разкри още, че турнирът в Китай в действителност може да се окаже неговият последен с националната фланелка.

"Напълно възможно е това да е последното ми участие с националната фланелка. В момента мисля върху това, което ни очаква. Интересува ме какво ще се случи в следващите 20 дни, а не след това. Разбира се, мислил съм върху този вариант и е много вероятен", сподели Соколов.

Пламен Константинов: Не трябва да мислим за резултати, трябва да израснем най-много в сервиса

Звездата в българския тим се върна отново и към злощастното за нас европейско първенство, заявявайки, че за него е било огромно удоволствие да играе пред пълна зала у дома.

"За мен беше огромно удоволствие да играя пред българската публика. Във Варна тя ме стимулира, а не ме стресира. Да играеш пред пълна зала у дома, е нещо невероятно. Чувството е прекрасно. Аз се ядосвам, че не зарадвахме хората, които ни подкрепиха", завърши Цветан Соколов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екоминистърът: Не можем да ставаме заложници на един тип земеделие
Екоминистърът: Не можем да ставаме заложници на един тип земеделие
Само 15% от целите на ООН за устойчиво развитие ще бъдат изпълнени до 2030 г., каза Радев в Ню Йорк
Само 15% от целите на ООН за устойчиво развитие ще бъдат изпълнени до 2030 г., каза Радев в Ню Йорк