НОВИНИ

Цветан Соколов: Страшно много съжалявам за хората, искахме да ги зарадваме

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:38, 09.09.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
цветан соколов страшно съжалявам хората искахме зарадваме
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Българските волейболни национали Цветан Соколов и Александър Николов се обединиха около мнението, че тимът е пропуснал възможността да измъкне поне първия гейм в осминафиналния сблъсък срещу Франция на Евроволей 2023, загубен в крайна сметка от нашите "лъвове" с 0:3 гейма.

Капитанът Соколов все пак отчете и класата на "петлите", като не пропусна да благодари на многобройната публика във Варна за подкрепата през целия мач.

"Започнахме добре, но завършихме зле. Вторият гейм не започна добре за нас. Не се играе така срещу олимпийския шампион. Можем много неща да говорим. Единствено ще кажа, че страшно много съжалявам за хората. Толкова искахме да ги зарадваме. Те ни подкрепяха безкрайно. Франция играе страхотен волейбол. Този тим е препъни камък за много отбори, не само за нас. Победиха ни напълно заслужено. Играха си техния стил и успяха. Рискувахме повече и резултатът е ясен", заяви българският диагонал.

Младата звезда на България Александър Николов сподели, че това, което е провалило "трикольорите" в петъчната вечер е големият брой лични грешки. 19-годишният посрещач коментира и какви промени очаква в състава за олимпийската квалификация с оглед на обявеното оттегляне на Теодор Салпаров и Георги Братоев.

"Според играта, която показахме, не оставихме всичко на терена. Единствено за това съжалявам, че не успяхме поне да се сборим с тях. Ясно е, че те са по-добрият отбор, но можехме поне да се сборим по по-различен начин. Пречупи ни голям брой лични грешки, ние ги водихме с 2-3 точки, бях сигурен, че ще вземем гейма, но допуснахме лични грешки и то в лесни ситуации, които стопиха разликата и после ни натиснаха със сервис. Честно казано аз очаквах доста по-добър отбор на Франция, защото все пак са олимпийските шампиони и съм чувал само неща за тях. За първи път имах шанс днес да играя срещу Франция мъже, да, по-добри са… Не знам какви изводи трябва да си направи отборът и да промени за олимпийската квалификация, не знам какво да добавя, не знам каква промяна трябва да настъпи", заяви волейболистът на италианския Лубе Чивитанова.

"Сега разбрах, че няколко наши колеги за съжаление прекратяват кариерата си, което е много тъжно и предполагам, че ще дойдат нови момчета. Факт – за начало е някаква промяна, но дали ще бъде за добро или не, не е ясно. Въпросът е да се съберем бързо след това неуспешно първенство и да се опитаме поне да се класираме за Олимпиада", завърши Александър Николов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христомира Поповска отпадна в четвъртфиналите на турнир по бадминтон в Гватемала
Христомира Поповска отпадна в четвъртфиналите на турнир по бадминтон в Гватемала
Белгия регистрира първата в историята си септемврийска гореща вълна
Белгия регистрира първата в историята си септемврийска гореща вълна