НОВИНИ

Цветозар Томов подаде оставка като говорител на ЦИК

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
16:57, 20.02.2023
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Заместник-председателят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов обяви, че подава оставката си като говорител на комисията. Причината е несъгласието му с решение на ЦИК, което беше взето по предложение на Емил Войнов за протоколите на секционните избирателни комисии.

С 11 гласа "за" и 4 "против" членовете на комисията решиха данните от гласуването след преброяването на гласовете от хартиените и машинните бюлетини да бъдат вписани общо в протокола.

"Категорично съм против това решение, тъй като, да го кажем направо, това създава рискове за честността на изборния процес в България. Колко тежки ще бъдат тези рискове ще се види на 2 април, но така или иначе вземането на това решение за мен е непреодолимо препятствие да изпълнявам повече ангажиментите си на говорител на тази комисия. Отказвам да го правя оттук насетне", посочи мотивите си за подадената остава Цветозар Томов.

Против предложението на Емил Войнов гласуваха председателят на ЦИК Камелия Нейкова, говорителите Цветозар Томов, Росица Матева и Любомир Георгиев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Херо: Имахме пълно прехъзходство в играта, но ни липсва класа пед гола
Херо: Имахме пълно прехъзходство в играта, но ни липсва класа пед гола
Как украинската армия провали плановете на Русия за бърза победа?
Как украинската армия провали плановете на Русия за бърза победа?