НОВИНИ

Д-р Брънзалов: Лекарите нямат готовност от днес да стартират с плановите имунизации на децата

bnt avatar logo
от БНТ
09:22, 21.04.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Концептуално сме съгласни с отпускането на мерките срещу коронавирус, но трябва да се обърне внимание на детайлите, заяви в "Денят започва" зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов. По думите му, поетапното възобновяне и провеждането на плановата лечебна и оперативна дейност не може да се случи от днес.

Заместник-председателят на БЛС и общопрактикуваш лекар д-р Николай Брънзалов заяви, че очаква Министерството на здравеопазването на разпише по-точни указания за прилагането на заповедта.

Д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС: Правилно е написана заповедта на здравния министър, но трябва да се доосмислят някои неща в детайлите. Надявам се в най-скоро време да се направят указания към моите колеги. Много от нашите практики нямат такова изобилие от деца. Не може един лекар, който има 10 или 20, или 100 деца в практиката и от тях 5 подлежат на имунизация, вторник и четвъртък друго да не прави, защото го чакат 2000 пациенти с други здравни проблеми.

Ние нямаме готовност още от днес да стартираме с плановите имунизации на децата, защото това е свързано с прозвъняване на родителите. Трябва да се определят часове да няма струпване пред кабинетите, обясни д-р Брънзалов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ситуацията на Женския пазар е спокойна в първия работен ден след Великден
Ситуацията на Женския пазар е спокойна в първия работен ден след Великден
10 км опашка от коли чака да влезе в София през АМ "Тракия"
10 км опашка от коли чака да влезе в София през АМ "Тракия"