НОВИНИ

Д-р Джафер, ДПС: Бюджетът е на принципа "След нас и потоп"

bnt avatar logo
от БНТ
19:22, 29.10.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Политика

"Безпрецедентната криза показа всъщност изключително сериозни дефицити - на политическо ниво, на управленско ниво", каза в "Още от деня" д-р Нигяр Джафер, заместник-председател на НС от ДПС.

"Не само, че няма признаци за единни усилия за управление на тази криза, а здравната, икономическа, финансова криза в България явно протича с политическа криза", отбеляза тя и посочи, че мярка като карантината може да се използва за назидание на политическия опонент. Шефът на СРЗИ падна жертва в момент, когато заболелите и жертвите на коронавируса са много, коментира депутатът от ДПС. Не е време за междуинституционални войни, това е позицията на ДПС, заяви Нигяр Джафер, нужно ни е единство, което да доведе до мерки, които спасяват човешки животи и да облекчат работата на хората в системата на здравеопазването.

Д-р Джафер припомни позицията на джижението, изразена в декларация, за оставка и на премиера, и на президента.

Следващите 10 дни ще стане ясно дали предприетите мерки дават резултат и дали ще иам намаляване на случаите на заразяване.

Мнението на ДПС по общата макрорамка на Бюджет 2021 е, че този бюджет ще бъде краят на т.н. фискална стабилност, с която толкова много България се гордееше, подчерта Нигяр Джафер.

"Ние смятаме, че раздаването на повече пари, без принципи и без правила, не е просто популизъм, когато това се прави в условия на предизборна ситуация, това е предизборен популизъм. Бюджетът изглежда по следния начин - на принципа "След нас и потоп", заяви д-р Джафер.

Вижте какво още каза д-р Нигяр Джафер във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
113-а вечер на протести в София
113-а вечер на протести в София
На 2-ро място сме по заболяемост от COVID-19 на Балканите, на 21-о в ЕС
На 2-ро място сме по заболяемост от COVID-19 на Балканите, на 21-о в ЕС