НОВИНИ

Служители на МВР протестираха в Благоевград за по-високи заплати

bnt avatar logo
от БНТ
17:10, 29.10.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Регионални

Десетки служители на МВР излязоха на протест и в Благоевград. Те настояват за увеличение на заплатите им. Очаква се на 2 ноември да се проведе среща между министъра на вътрешните работи и синдикалните организации, на която ще стане ясно дали исканията на протестиращите ще бъдат изпълнени. За да подкрепят полицаите и пожарникарите, в протеста се включиха и граждани.

"Истина е, че част от причините за тези протести беше липсата на официални преговори по темата за увеличение на заплатите в МВР с политическото ръководство", каза Валентин Попов - председател на Управителния съвет на синдикалната федерация на служителите в МВР.

Сн. БГНЕС

"Протестът е социално-икономически. Желаем да бъдем включени в тези 34 министерства и агенции, които им увеличиха заплатите до 30%, тъй като ние също участваме в борбата срещу този коварен вирус COVID-19 и продължаваме да участваме в противодействието на този вирус", каза Илия Велев – председател на синдикалното дружество в Областна дирекция Благоевград.

"Пожарникар съм. Началник на дежурна смяна. За нас е обидно отношението първо на ръководството на МВР. Защото мислим, че и ние сме на първа линия МВР и сме го доказали много пъти", каза Николай Стоянов.

"Не може да искаме да имаме качествени услуги, качествена защита от полицаи, които работят за 800 лева на месец и работят с допотопни компютри от преди 10 години, така че ако искаме действително да намалее престъпността, трябва да мотивираме и да защитим интересите и на тези хора", каза Наталия Димитрова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск отменя аудиенциите си
Папа Франциск отменя аудиенциите си
Превърнаха база за подводници в център за дигитално изкуство
Превърнаха база за подводници в център за дигитално изкуство