НОВИНИ

Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков поиска да бъде освободен

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
14:05, 29.10.2020 (обновена)
Чете се за: 01:16 мин.
Криминално

Обвиненият за катастрофата, при която загина Милен Цветков, Кристиян Николов е поискал да излезе от ареста. Молбата е внесена в Софийския градски съд днес на обяд. Това се случва само ден, след като Николов и адвоката му са се запознали с всички доказателства, събрани по делото.

Молбата е внесена в Софийския градски съд и е насрочено заседание за 2 ноември.

Разследването приключи: Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков карал с около 99 км/ч

Какви точно са мотивите за искането ще разберем в съдебна зала в понеделник, когато Софийският градски съд ще разгледа молбата на Николов.

Разследването е събрано в 25 тома доказателства, сред тях са разпитани на свидетели. Ключови се оказват разпитите на двамата спътници на Николов в мощния джип, които категорично са заявили, че именно Кристиян е бил зад волана, когато е помел колата на Милен Цветков на кръстовището зад мен. Има и ключови експертизи - една комплексна, която е категорична, че при ограничение на скоростта от 50 км/ч. Николов се е движил с цели 99 км/ч.

Друга, според която обвиняемият е бил под въздействието на коктейл от марихуана, амфетамини и кокаин. Има чатове на Николов с негови приятели, от които може да се извади извода, че той е употребявал дрога и преди, а това не е нито нещо инцидентно, нито пък му е била сипана в питие без да подозира, както той твърди в показанията си.

От прокуратурата днес съобщиха, че Николов и защитата му са направили осем искания по тези доказателства, като дори са поискали отвод на вещи лица и повторен разпит на свидетели. Подали са и молба, с която заявяват, че ще направят още искания.

Също така стана ясно, че Николов и неговият адвокат са чели делото цели две седмици от 12 до 27 октомври, а днес внасят молба за изменение на мярката за неотклонение. Т.е. делото отново отива в съда, а след това вероятно и на втора инстанция. Т.е. може да се каже, че работата по разследването ще се забави поне две седмици, преди да стане ясно дали и кои искания ще бъдат уважени или ще се пристъпи към подготовката и внасянето на обвинителен акт в съда.

Експертна прогноза: Шофьорът, причинил смъртта на Милен Цветков, ще лежи в затвора поне 15 години

С настоящата молба Николов за трети път опитва да излезе от ареста. На съдебните заседания до момента той твърди, че иска да е на свобода, за да продължи образованието си в Германия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сестри Стоеви на четвъртфинал в Саарбрюкен
Сестри Стоеви на четвъртфинал в Саарбрюкен
Според данни на регистъра - обществените поръчки се сринаха
Според данни на регистъра - обществените поръчки се сринаха