Д-р Маджаров: Обстановката не предполага да се лишим от Националния оперативен щаб

от БНТ
08:48, 16.04.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Здраве
Слушай новината

Аз мисля, че обстановката по отношение на пандемията в Европа, в нашата страна не предполага, че трябва да се лишим от такъв орган, който наблюдава, анализира и да предлага решения, защото категорично няма данни за това, че вирусът си е тръгнал и се връщаме към нормалния си начин на живот. Това заяви за "Денят започва" председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

Костадин Ангелов ще представи днес данни за разпространението на коронавируса

Според него трябва максимално бързо да бъде запълнен този вакуум с друга структура или с нещо, което да вземе решение в тази обстановка.

"Брифингите не са основното нещо, с което се занимава съставът на Щаба. Всъщност се върши много работа между тях и зад тях и тази работа трябва да се поеме от някой", заяви Маджаров.

Националният оперативен щаб прекратява дейността си

Според него най-вероятно Министерството на здравеопазването в оставка ще се нагърби с тази задача, но по думите му тя би била непосилна за едно министерство.

"Знаете, че в Щаба са включени различни експерти, там се правят и математически модели", каза председателят на Българския лекарски съюз.

Според него ако временно Министерство на здравеопазването се заеме с тази задача, то трябва да е за кратко и максимално бързо - "основно да имаме оперативна структура, която да предлага решение".

Вижте още във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Евгения Алексиева, ГЕРБ: Национално отговорно е да направим предложение за състав на правителство
Евгения Алексиева, ГЕРБ: Национално отговорно е да направим предложение за състав на правителство
Как съд отмени карантина, наложена след тест за COVID-19?
Как съд отмени карантина, наложена след тест за COVID-19?