НОВИНИ

Арман Бабикян: Искаме Планът за възстановяване и развитие на България да се подаде в срок

bnt avatar logo
от БНТ
07:42, 16.04.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Имаше общо гласуване по простата причина, че всички извън ГЕРБ искаха едно и също нещо, то не бе плод на договорки. Резултатът беше този, който видяхте. Това каза Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри вън!" в студиото на "Денят започва" по повод гласуването за избор на нов председател на Народното събрание.

Той призова Бойко Борисов и Томислав Дончев да внесат в Народното събрание Плана за възстановяване и развитие, тъй като той вече е изготвен. Това не е планът на Борисов и ГЕРБ, това е планът за България. Експертите по министерства са си свършили работата, коментира депутатът.

Според Бабикян трябва да има промени в Изборния кодекс, така че максимален брой хора да могат да упражнят правото си на глас. Очевидно има съмнение в прозрачността на изборите от много кампании насам, допълни депутатът от "Изправи се! Мутри вън!".

Има амбиция това да се случи в началото на мандата на това Народно събрание, за да няма усещане, че се правят промени в изгода на някого. Арман Бабикян каза, че няма как да има изгода за 5 от 6 партии в парламента. Даде пример с видеонаблюдението, което по думите му е от полза на прозрачността на изборния процес.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Проданов, БСП: С премахването на субсидията буташ партиите в ръцете на олигарсите
Христо Проданов, БСП: С премахването на субсидията буташ партиите в ръцете на олигарсите
Спад на регистрираните престъпления в Германия
Спад на регистрираните престъпления в Германия