НОВИНИ

Разпитаха майката и брата на подсъдимия Кристиян Николов

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:49, 15.04.2021
Чете се за: 03:10 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

Почти година след катастрофата, в която загина Милен Цветков, беше разпитана майката на подсъдимия - Десислава Николова.

Показания пред съда даде и брат му. Двамата потвърдиха, че иззетият от стаята на Кристиан телефон, в който има чатове за наркотици, е бил ползван от него, но рядко.

Телефонът, в който има мобилно чат приложение с разговори за наркотици бил собственост на по-малкия брат на Кристиан - Денис. Пред съда той разказа, че основно той ползвал този апарат, но не за разговори. Възползва се от правото си да откаже да отговаря на въпроси, които биха го уличили в престъпление, и не уточни за каква комуникация е употребявал въпросния апарат. Разказа обаче, че имало чатове, които брат му Кристиан видял и дори му се карал за тях.

"В медиите излязоха публикации още миналата година, че имало голямо количество чатове, което е частично вярно, които били свързани с поръчване на наркотици и такива неща", каза адвокатът Константин Симеонов.

В чат приложението се влиза с т.нар. ник-нейм и така не е ясно с кого са водени разговорите за наркотици. Има само предположение, че става въпрос за дилър на дрога.

Майката на Кристиан - Десислава Николова, заяви, че той никога не е употребявал наркотици, а алкохол пиел рядко. Десислава Николова уточни, че купила телефона преди 3-4 години на по-малкия си син Денис и потвърди, че брат му много рядко ползвал апарата.

Част от разпитаните днес свидетели на катастрофата разказаха, че са видели Кристиан да излиза от колата си и да отива при Милен Цветков, но не и да му помага. Други дадоха показания, че подсъдимият е направил каквото може, за да помогне на пострадалия. Адвокат Симеонов настоява преди да се изслушат ключовите експертизи да бъде разпитан основният свидетел Георги Иванов, който учи в Италия и твърди, че заради пандемията не може да се прибере.

"Защото той е човекът, който е седял на предната дясна седалка. Вие виждате колко много противоречия има в показанията на свидетелите, кой от къде е слизал. Това не е, защото някой се опитва да лъже. То е, защото в такава ситуация хората възприемат събитията по различен начин", каза адвокатът Константин Симеонов.

Делото ще продължи с разпит на свидетели на 12 май. Ако на тази дата Георги Иванов не успее да се яви в съдебна зала, съдът ще преценява как да продължи процеса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 7000 повече са започнали работа през март спрямо февруари
Близо 7000 повече са започнали работа през март спрямо февруари
45-ото Народно събрание започна работа (ОБЗОР)
45-ото Народно събрание започна работа (ОБЗОР)