От първо лице: Говорят близки на кандидат-депутата, обвинен в търговия с гласове

от БНТ
20:14, 15.04.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

По-строга мярка за неотклонение за обвинения за търговия с гласове Сергей Димитров от Петрич ще поиска Софийската градска прокуратурата.

От петимата обвиняеми за купуване на гласове само той е на свобода срещу "подписка". Престъпната схема беше разбита преди дни, а прокуратурата оповести подробности вчера.

По-строга мярка за неотклонение за обвинения за търговия с гласове Сергей Димитров от Петрич ще поиска Софийската градска прокуратурата. Само той е на свобода срещу "подписка" от петимата обвиняеми за купуване на гласове. Престъпната схема беше разбита преди дни, а прокуратурата оповести подробности вчера.

Сергей Димитров е кандидат-депутатът от "Българско национално обединение - БНО", който е задържан за купуване на гласове. Днес роднини на мъжа от Петрич отрекоха той да е част от престъпната схема.

"Излъгаха от махалата тук нашите роми, че продава гласове и ни кара да гласуваме. Признаваме си, че не отидохме всички, родители, цялата тайфа, племенници, снахи, зетове не отидохме да гласуваме, за да не създаваме проблеми. Не отидохме да гласуваме, може да ни проверите имената", каза майката на Сергей Роска Димитрова.

Филип Димитров живее в същия квартал, от който е и семейството на Сергей. Според него е обществена тайна, че мъжът се занимава с търговия на гласове.

"Той раздава тук пари. Единственият той е, където си направи нещата тук, където е дал пари и не ги е дал, а само е обещал", каза Филип Димитров.

Опитахме да се свържем и с Добринка Бацанова, майка на обвинената като ръководител и организатор на престъпната група Надежда Бацанова, но тя не отговаряше на многократните ни позвънявания. От телевизията и хотела, на които тя е собственик, отказаха коментар.

Автор: Станислава Николова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
45-ото Народно събрание започна работа (ОБЗОР)
45-ото Народно събрание започна работа (ОБЗОР)
Нов кмет - в Благоевград предстоят частични местни избори
Нов кмет - в Благоевград предстоят частични местни избори