НОВИНИ

"Да, България" остава в коалиция с „Продължаваме Промяната“ и „Демократи за силна България“

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
21:59, 03.09.2024
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

"Да, България" ще се яви и на тези парламентарни избори в коалиция с "Продължаваме промяната" и ДСБ. Това е решил на своето заседание днес Националният съвет на формацията.

"Дава се мандат на Изпълнителния съвет за сключване на предизборно споразумение за съвместно участие в изборите за 51-во Народно събрание на „Да, България!“ в коалиция с „Продължаваме Промяната“ и „Демократи за силна България“. Поради липса на условия за завършване на процеса по договаряне за ново дългосрочно политическо споразумение сега, след изборите ще бъде даден нов мандат за преговори за такова споразумение, включително въз основа на резултатите", пише "Да България" в своя резолюция, изпратена до медиите.

Взето е решение да бъдат поставени цели пред коалицията при явяването на изборите, който се определят като ключови.

"На предсрочните парламентарни избори на 9 юни 2024 г. ПП-ДБ загуби половината от своите избиратели. Нещо повече, това беше поредният резултат, който показва оттегляне на подкрепа. За „Да, България!“ това беше ясен сигнал, че настоящата формула на политическо представителство на демократичната общност в център-дясното пространство има нужда от много сериозно преосмисляне. Ако тази тенденция продължи без истинско обновяване, ние няма да бъдем в състояние да изпълняваме ефективно основната си политическа мисия: да отстояваме геополитическата ориентация на страната във всички измерения, да налагаме дневен ред на последователна модернизация и демократизация и да гарантираме върховенството на правото и добрата бизнес среда. България има нужда от прекратяване на политическата криза, формиране на смело, антикорупционно и реформаторско правителство. Всичко това може да се случи единствено, ако ние си поставим амбициозни електорални цели", пише още в резолюцията на Националния съвет на „Да, България!“

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар избухна край Асеновград
Пожар избухна край Асеновград
ЦСКА 1948 мисли за бъдещето с привличането на трима млади футболисти
ЦСКА 1948 мисли за бъдещето с привличането на трима млади футболисти