НОВИНИ

Дара Екимова и Ясмин Кирилова застанаха очи в очи в съда с жената, която ги заплашва онлайн

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Нели Ангелова
21:12, 03.09.2024
Чете се за: 03:15 мин.
У нас
Слушай новината

Певицата Дара Екимова и инфлуенсърката Ясмин Кирилова застанаха очи в очи в съда с жената, която месеци наред ги заплашва онлайн. Заради кибертормоза районната прокуратура в Пловдив се самосезира.

Производството в пловдивския районен съд днес беше по Закона за здравето и трябва да реши дали жената да се лекува принудително в специализирано заведение.

Часове преди заседанието непознати профили продължават да заплашват Дара Екимова в социалните мрежи. Предполага се, че зад тях стои една и съща жена – 28-годишната Гергана Неделчева. Певицата заяви, че не се страхува, но настоява за адекватни мерки.

"Тя е жертва на заболяването си. Тя не носи, тя не може да носи отговорност и най-малкото тя не е виновна, заради това, че това заболяване е отключено при нея по една или друга причина", категорична е Дара Екимова – певица.

Днес в съдебната зала вербална агресия не е имало. Гергана е била спокойна и уверена.

"Говори нормално, дори треперейки, а допреди няколко часа вървяха някакви заплахи в подробности как ще убие детето ми. Как ще убие мен", разказа Ясмин Кирилова – инфлуенсър.

"БНТ: Вие познавате ли тези дами?

- Няма да отговарям", каза Гергана Неделчева.

Заседанието беше закрито за медии. Според защитата не е ясно дали Гергана е отправяла заплахите. Според прокуратурата жената е признала пред съда, че е писала съобщенията, но твърдяла, че е провокирана. Заради тормоза над Ясмин, Гергана вече веднъж е била лекувана.

"И съответно, както виждаме, резултатите са абсолютно никакви", подчерта Ясмин Кирилова – инфлуенсър.

"Считам, че тази дейност, която се извършва в интернет пространството, която касае използването на мобилен телефон, може да се контролира от родителя, който твърди, че полага грижи", подчерта Димитър Пехливанов – прокурор.

"Близките, разбира се, не могат да контролират един такъв човек и забележете сигнал до прокуратурата за неговото влошено състояние могат да подадат само те. Те, разбира се, в повечето случаи се крият и се притесняват, защото се получава един затворен кръг", обобщи Веселин Герев - психиатър.

Следващото заседание е на 17 септември. До тогава трябва да се изготви още една експертиза за психичното състояние на Гергана, въз основа на която съдът ще реши дали жената ще бъде изпратена на специализирано лечение.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пред фалит: От нисък добив на мед и загуби на пчелни семейства се оплакват пчелари
Пред фалит: От нисък добив на мед и загуби на пчелни семейства се оплакват пчелари
Предизборни сътресения: Ще остане ли "Да, България" в коалицията на ПП-ДБ?
Предизборни сътресения: Ще остане ли "Да, България" в коалицията на ПП-ДБ?