НОВИНИ

Далас Маверикс и Голдън Стейт с успехи в НБА

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:08, 03.03.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
лука дончич завърна точки осигури успеха далас детройт
Слушай новината

Отборите на Далас Маверикс и Голдън Стейт Уориърс надиграха съответно тимовете на Филаделфия 76ърс и Лос Анджелис в срещи от поредния кръг на редовния сезон в НБА.

В своята зала "Американ Еърлайнс Център" играчите на Далас се наложиха със 133:126 над гостите от Филаделфия след много силна трета четвърт.

Над всички за успеха на "маврите" бяха големите им звезди Лука Дончич и Кайри Ървинг, които вкараха съответно по 42 и 40 точки и по този начин се превърнаха в първото дуо на Маверикс, което преминава границата от 40 точки в един двубой.

От другата страна пък центърът Джоел Ембийд реализира 35 пункта, а Тайрийс Макси завърши с 29, но въпреки това 76ърс не успяха да избегнат трета поредна загуба в шампионата.

Междувременно шампионите от Голдън Стейт Уориърс записаха четвъртия си пореден успех, след като надиграха със 115:91 у дома състава на Лос Анджелис Клипърс.

В отсъствието на Стеф Къри и Андрю Уигинс в герой за "воините" се превърна Джордан Пул, който вкара 34 точки, а Клей Томпсън се отчете с дабъл-дабъл - 19 точки и 11 борби. За гостите от Ел Ей пък Кауай Ленард реализира 21 пункта.

В класирането тимовете на Голдън Стейт (33-30) и Далас Маверикс (33-31) заемат съответно 5-то и 6-то място в Западната конференция, а точно зад тях е тимът на Лос Анджелис Клипърс с баланс 33-32. Филаделфия 76ърс пък се намира на третата позиция на Изток с баланс 40-22.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В културния център в Босилеград отбелязаха 3 март
В културния център в Босилеград отбелязаха 3 март
Жена загина в тежка катастрофа край Панагюрище
Жена загина в тежка катастрофа край Панагюрище