НОВИНИ

Данаил Ганчев: Строежът на новия стадион трябва да започне през 2023 г.

данаил ганчев строежът новия стадион 2023
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:37, 05.05.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Синът на собственика на ЦСКА Гриша Ганчев - Данаил, заяви на пресконференция днес в Министерството на младежта и спорта, че очаква изграждането на новия стадион на "червените" да започне през 2023 година. Той допълни, че срокът за построяването на нов стадион "Българска армия" ще отнеме около година и половина-две.

По рано през деня ЦСКА и ММС сключиха договор за партньорство, който ще позволи на "армейците" да направят реални действия по построяването на новия си дом. Това стана възможно, след като от клуба изчистиха финансовите си задължения от 6 милиона лева към държавното дружество "Сердика спортни имоти".

"Благодаря на Министерството на младежта и спорта, на министър Радостин Василев, на неговия екип, както и на дружеството „Сердика спортни имоти“ за това, че сключихме това споразумение, което е следващата стъпка към изграждането на нашия нов дом. Новият стадион „Българска армия“ ще бъде за нашите деца, за да се постигне нещо хубаво в спорта като цяло. В рамките на максимално кратки срокове ще бъдете информирани за детайлите по проекта", започна Ганчев.

"Смятам, че с помощта на ММС и след подписването на споразумението, изваждането на нужните разрешителни може да бъде изпълнено до края на годината, за да може през 2023 г. реално да има първа копка. Очакванията са стадионът да бъде готово за година и половина-две", завърши той.

"Взаимоотношенията между ЦСКА и държавата са напълно уредени и вече няма никакви пречки по пътя към изграждането на новия стадион" добави изпълнителният директор на ЦСКА – Филип Филипов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гълъб на мира от военни каски посреща гостите на родопското село Забърдо
Гълъб на мира от военни каски посреща гостите на родопското село Забърдо
Изтеглиха жребия за Евроволей 2022 за мъже до 18 г. и жени до 17 г.
Изтеглиха жребия за Евроволей 2022 за мъже до 18 г. и жени до 17 г.