НОВИНИ

Дани Алвеш "винаги вярвал", че ще се завърне в Барселона

дани алвеш завръщане камп ноу
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:14, 13.11.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Новото попълнение на Барселона Дани Алвеш изрази радостта си по случай завръщането си в клуба с публикация в социалната мрежа Инстаграм.

38-годишният футболист сподели своя снимка, на която се вижда как целува емблемата на клуба на стадион "Камп Ноу". "Почти 5 години се трудих, за да стигна до точи момент. Не знаех, че ще ми отнеме толкова дълго, не знаех, че ще бъде толкова трудно, но винаги съм вярвал, със сърце и душа, че този ден ще дойде. Завръщам се в дума, който никога не съм напускал. Както казах, преди да си тръгна: "Аз съм един от вас." Не знам колко ще продължи тази мечта, но се надявам да е вечна. Ще се видим скоро със същия ентусиазъм, с който ме видяхте и първия път, за да изградим най-великия клуб в света", написа бразилецът.

View this post on Instagram

A post shared by Dani Alves (@danialves)

Барселона представи играча, като го представи като "най-добрия десен бек в историята на клуба". Състезателят ще може да играе за клуба през януари, а договорът му е до края на годината.

За осем сезона Дани Алвеш записа 391 двубоя с екипа на "каталунците", отбеляза 23 гола и спечели общо 23 трофея (6 титли, 4 купи на страната, 3 трофея от Шампионска лига, 3 отличия от Световното клубно първенство, 3 Суперкупи на Испания и 4 Суперкупи на Европа).

След завръщането на Шави в клуба като нов мениджър испанските медии заявиха, че той възнамерява да върне познати лица в клуба. Едно от първите му решения бе, да върне физиотерапевтите Жаом Мунил и Рикард Пруна, които да решат проблема с контузените играчи. Съществуват и спекулации, че "каталунците" планират връщането на клубната легенда Лионел Меси обратно в отбора.

Барселона посреща Еспаньол в събота (20 ноември) от 22.00 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма държави, чиито мерки срещу COVID-19 биха повлияли на вота в чужбина
Няма държави, чиито мерки срещу COVID-19 биха повлияли на вота в чужбина
Вижте българската песен за "Детската Евровизия 2021"
Вижте българската песен за "Детската Евровизия 2021"