НОВИНИ

Даниел Митов: ГЕРБ няма да върне мандата днес

bnt avatar logo
от БНТ
11:51, 22.04.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

"Направихме сериозен, открит опит да призовем партиите, с които имахме намерение да водим разговори по отношение на сериозни политики и съставяне на кабинет. За съжаление, както вчера, така и днес партията "Има такъв народ" отказа да води разговори с мотива, че предизборните им ангажименти не включвали никакъв диалог с партиите на статуквото".

Това заяви пред медиите номинираният за премиер Даниел Митов.

"Ние уважаваме тяхното мнение, но партиите на статуквото са нещо динамично. Зад партиите, които са се утвърдили във времето стоят много български избиратели и отказът от диалог не е политическо поведение, което може да бъде поддържано дълго време. И рискът е да изпаднем в ситуация, в която няма стабилно управление и българските граждани няма да е ясно какво могат да очакват в следващите месеци", каза още той.

Утре има Изпълнителна комисия на ПП ГЕРБ, на която ще се вземе решение по отношение на мандата. "Днес няма да върнем мандата", заяви Митов.

На въпрос биха ли подкрепили друг кабинет, Митов каза, че до момента нямат информация какво правят другите партии, но отново спомена, че те водят задкулисни разговори. "През цялото време крещяха срещу задкулисието, а в момента задкулисието ги е завладяло тях", каза Митов.

По-рано в официална позиция партия "Има такъв народ" заяви, че отказва да участва в разговори с ГЕРБ-СДС.

"Има такъв народ" няма да участва в разговори с ГЕРБ

"Уважаема г-жо Атанасова, на вашата покана заявяваме, че още преди конституирането на този парламент "Има такъв народ" заяви ясно, че няма да участва в преговори с партии от статуквото. Партия ГЕРБ е основен символ на статуквото и отказваме да участваме в разговори с тях", се казва в официален отговор от "Има такъв народ".

ГЕРБ-СДС получиха отказ за преговори за техен кабинет (ОБЗОР)

От "Демократична България" вече твърдо заявиха, че проектоправителството на най-голямата парламентарна група не може да разчита на техните гласове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Иванов: Можех да съм европейски шампион
Ивайло Иванов: Можех да съм европейски шампион
Вегас Голдън Найтс пръв се класира за плейофите в НХЛ
Вегас Голдън Найтс пръв се класира за плейофите в НХЛ