НОВИНИ

"Има такъв народ" няма да участва в разговори с ГЕРБ

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:28, 22.04.2021 (обновена)
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Партия "Има такъв народ" заяви, че отказва да участва в разговори с ГЕРБ-СДС.

"Уважаема г-жо Атанасова, на вашата покана заявяваме, че още преди конституирането на този парламент "Има такъв народ" заяви ясно, че няма да участва в преговори с партии от статуквото. Партия ГЕРБ е основен символ на статуквото и отказваме да участваме в разговори с тях", се казва в официален отговор.

Пред медиите в кулоарите на парламента Тошко Йорданов заяви: "Още преди конституирането на настоящия парламент ПП "Има такъв народ" заяви пределно ясно, че по никакъв начин и по никакъв повод няма да участва в разговори с партии, представляващи досегашното управление на страната. За нас ПП ГЕРБ е основен символ на статуквото и за нас е изключено да обсъждаме каквото и да било правителство, предложено от представителите на тази партия. Затова намираме за естествено да откажем участие в предложените от Вас консултации".

"Ние ще върнем мандата най-вероятно още днес. Кога ще излезете пред медиите да обясните на какви програмни намерения ще стъпи новото управление, което в тази зала очевидно има над 160 души мнозинство, може да промените Конституцията с това", отбеляза Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

Какво ще се случи с кабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, се очаква да стане ясно днес.

Заявката бе да бъдат проведени разговори с "Има такъв народ". Премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че, ако тя бъде отказана, ще върне мандата, който беше връчен на коалицията.

От "Демократична България" вече твърдо заявиха, че проектоправителството на най-голямата парламентарна група не може да разчита на техните гласове.

ГЕРБ-СДС получиха отказ за преговори за техен кабинет (ОБЗОР)

ГЕРБ-СДС пуснаха писмо-покана за разговори с "Има такъв народ" за излъчване на правителство. Предложиха им да се срещнат в 12.00 часа в зала "Запад" на Народното събрание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От 26 до 29 април за 4 часа през нощта спират движението по "Дунав мост" при Русе
От 26 до 29 април за 4 часа през нощта спират движението по "Дунав мост" при Русе
Силистренец участва на престижен фестивал за късометражно кино в Холивуд
Силистренец участва на престижен фестивал за късометражно кино в Холивуд