НОВИНИ

Даниеле Де Роси подписа своя нов договор като наставник на Рома

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:19, 18.04.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Даниеле Де Роси Рома
Снимка: Facebook / AS Roma
Слушай новината

Даниеле Де Роси ще продължи да води отбора на Рома и през следващия сезон, след като римските "вълци" официално обявиха, че специалистът е подписал своя нов контракт.

Новината за договора на Де Роси беше потвърдена и от собствениците на отбора Дан и Райън Фридкин, които излязоха с позиция на клубния сайт.

"След като вчера следобед проведохме среща с Даниеле Де Роси, с радост ви съобщаваме, че той ще продължи да бъде старши треньор на Рома и след края на настоящия сезон. За краткия му престой начело на тима неговите лидерски качества оказаха позитивно въздействие на целия клуб, което говори само за себе си. Даниеле води с уважение и смелост, докато неговата сила и дълбоко вкоренена вяра в клуба са наистина в съответствие с ценностите на Рома, града и несравнимите фенове. Заедно ще продължим да работим усилено, за да доставим на феновете това, което заслужават", се казва в тяхното съобщение.

Даниеле Де Роси, който е със статут на легенда за Рома, се завърна в клуба през януари тази година, когато замени на треньорския пост уволнения Жозе Моуриньо. Оттогава насам "джалоросите" изиграха 16 мача във всички турнири, записвайки 11 победи, 3 равенства и 2 загуби, а тези резултати помогнаха на отбора да се изкачи до петото място в подреждането на Серия "А" и освен това е много близо до това да се класира за полуфиналите в турнира Лига Европа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 18.04.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 18.04.2024 г., 12:20 ч.
Бившата шефка на митниците с ново обвинение - за принуда
Бившата шефка на митниците с ново обвинение - за принуда