НОВИНИ

Давид Леви от Тел Авив: Спящите терористични клетки ще се активират, Израел официално е във война с Иран

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
09:14, 02.10.2024
Чете се за: 02:42 мин.
По света
Слушай новината

Спящите терористични клетки ще се активират, Израел официално е във война с Иран. Това коментира Давид Леви от Тел Авив след вчерашното иранско въздушно нападение над израелска територия.

"Намирам се в дома на родителите и сестра ми в град Кулон, който е сателитен град на Тел Авив.
Мен ме завари вчера началото на първата въздушна тревога в един квартален супермаркет, където имаше около 20-25 човека, различни хора. Всички влезнахме веднага в бомбоубежището, което има в супермаркета и всеки с включен телефон на различна предпочитана от него медия следеше новините, следеше развитието. Вчера тази атака се случи буквално минути след терористична атака, която се случи в южен Тел Авив, в Яфо, нападение от двама терористи с огнестрелно оръжие, при което за съжаление загинаха 6 човека и още 9 бяха ранени, някои които тежко. Така че, общото взето не бяхме успели да си поемем дъх от предишната атака, когато започна нападението. В началото се чу за 102 балистични ракети от Иран, в последствие стана ясно, че са били 181 балистични ракети. Чуваше се звукът от противовъздушната защита на Израел. И в една от паузите, между сирените, успях да се кача на колата и да се прибера вкъщи, където също имаме бомбоубежище", разказа Давид Леви.

"Но това е част от един по-голям процес, нещо което се очаква, за съжаление, да се засили в близки дни. Иран, особено след неуспеха на този вчерашен бараж от балистични ракети, които не успяха да постигнат сериозни поражения в Израел, благодарение на перфектната противовъздушна отбрана, се очаква в следващия етап, особено след отговора на Израел, който е неизбежен, да се активират всякакви възможни спящи терористични клетки. И в Израел, и в територията на Юдея и Самария, така и навсякъде по света. Конфликтът вече е директен с Иран. Съвсем открито и официално вече Израел е във война с Иран", подчерта Давид Леви.

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аферата "Манукян" не е само сянка, а грозно петно върху целия сектор, заяви Христо Мутафчиев
Аферата "Манукян" не е само сянка, а грозно петно върху целия сектор, заяви Христо Мутафчиев
ЛеБрон Джеймс: Остава ли нещо, което да постигна като баскетболист? Не! Имам всичко!
ЛеБрон Джеймс: Остава ли нещо, което да постигна като баскетболист? Не! Имам всичко!