НОВИНИ

Има ли победител в дебата между двамата кандидати за вицепрезидент на САЩ?

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
08:24, 02.10.2024
Чете се за: 02:00 мин.
По света
Слушай новината

Демократът Тим Уолц и републиканецът Джей Ди Ванс се изправиха един срещу друг в единствения телевизионен дебат между двамата кандидати за вицепрезидент преди изборите през ноември.

Американската телевизия Си Би Ес излъчи дебата, който продължи малко повече от час и половина и се проведе без публика на живо в Ню Йорк.

Дебатът започна с въпрос относно Близкия изток, а именно дали Съединените щати биха подкрепили превантивен удар срещу Иран, след като Техеран изстреля ракети срещу Израел във вторник вечер в отговор на навлизането на израелската армия в Ливан и убийството на лидера на Хизбула Хасан Насрала.

Ванс започна по-убедително, но нито един от кандидатите не отговори на въпроса. Вместо това двамата атакуваха опонента си за кандидат-президент, а именно Доналд Тръмп и Камала Харис и тяхната външна политика.

Освен въпроси относно външната политика, кандидатите за вицепрезидент се сблъскаха и по теми, засягащи имиграцията, икономиката, правото на аборт, околната среда, климата и други.

Според редица проучвания, значителна част от американските гласоподаватели не са си изградили мнение за кандидатите за вицепрезидент като дебата беше възможност за публиката да ги опознае по-добре.

Въпреки призивите от страна на кампанията на Камала Харис за втори президентски дебат с Доналд Тръмп в края на октомври, среща между двамата не е планувана.

По темата работи Радослав Минчев, кореспондент на БНТ във Вашингтон

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Сити се позабавлява при гостуването си на словашкия Братислава
Манчестър Сити се позабавлява при гостуването си на словашкия Братислава