НОВИНИ

Давид Попович пред БНТ: Много се радвам, че съм пред родна публика, няма да плувам на световното в Доха (ВИДЕО)

давид попович бнт радвам съм родна публика плувам световното доха видео
bnt avatar logo
от БНТ
20:06, 09.12.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният рекордьор в плуването на 100 метра свободен стил на голям басейн Давид Попович даде ексклузивно интервю за БНТ по време на европейското първенство в малък басейн, което се провежда в родната му Румъния.

Дотук на шампионата 19-годишният румънски талант вече се нареди 4-и във финала на 200 метра свободен стил, а в неделния ден (10 декември) му предстои участие и в битката за разпределение на медалите на 100 метра свободен стил, където той държи световния рекорд за юноши.

"Аз съм щастлив от всичко, което се случва. Иска ми се сега да имам една спокойна вечер, да си почина, да се наспя и да направя едно добро плуване утре на финала", сподели Попович.

"Много се радвам, че съм тук пред родна публика. Разбира се има напрежение заради очакванията, но понякога и това помага. Радвам се, че първенството е тук, чувам румънска реч и усещам подкрепата на своите сънародници", продължи той.

Европейският и световен шампион на голям басейн на 100 и 200 метра свободен стил разкри още, че ще пропусне предстоящото световно първенство в Катар през февруари и вместо това ще плува в други състезания по пътя към ЛОИ Париж 2024.

"Няма да плувам на световното в Доха. Ще участвам на други състезания в подготовката си за олимпийските игри. Просто искам да бъда себе си и да се представя по най-добрия начин в подготовката си за участие в Париж 2024", завърши Давид Попович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След ветото на САЩ: Израел продължи да бомбардира цели в Газа
След ветото на САЩ: Израел продължи да бомбардира цели в Газа
Ще се отрази ли отпадането на дерогацията на цените на горивата (ОБЗОР)
Ще се отрази ли отпадането на дерогацията на цените на горивата (ОБЗОР)