НОВИНИ

Диана Петкова пред БНТ: Имам резерв и за утре, пожелавам си да сляза под 30 секунди на финала (ВИДЕО)

диана петкова бнт имам резерв пожелавам сляза секунди финала
bnt avatar logo
от БНТ
19:33, 09.12.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската плувкиня Диана Петкова беше критична към себе си, въпреки че успя да се класира за финала на дисциплината 50 метра бруст по време на европейското в малък басейн в Отопени, след като нашето момиче даде 8-о време в полуфиналите.

Участничката ни на Олимпийските игри в Токио 2020 подобри за втори път в рамките на днешния ден националния рекорд с постижение от 30.04 секунди, но в интервю за БНТ сподели, че лошият ѝ финал е попречил тя да слезе дори под 30 секунди.

"Хвана ме яд, защото завърших лошо, а исках да сляза под 30 секунди. Загубих може би три десети на последното ми пипане, но все пак имам утре финал и се надявам тогава да го "уцеля". Определено имам резерв и за утре, това пипане просто беше... Искам също да кажа, че днес моят дядо има рожден ден и това плуване беше за него", заяви Петкова.

"Надявам се това да е само началото. Много исках да плувам под 30 секунди и затова се надявам утре да видя това. Мисля, че можех да дам повече на 100 метра съчетано. Единственото ми разочарование е на 200 метра съчетано, защото не показах това, което можех. Може би не издържах психически, но все пак се учим от всичко. Надявам се да съм допринесла с хубави емоции за всички българи", продължи родната състезателка.

Пред нашата камера българката разкри още, че е била много спокойна по време днешния полуфинал и изрази надежда, че утре все пак ще успее да изпълни целта си и да слезе под 30 секунди.

"Минах през всички емоции и днес бяха спокойна. Знаех, че нямам какво да губя и мога само да спечеля. Разбира се, много се изнервих след пипането, но все пак намерих място във финала и това е важното. Пожелавам си утре да плувам под 30 секунди", завърши Диана Петкова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски стигна до минимален успех във Враца и си гарантира мястото в топ 6 в края на есенния полусезон
Левски стигна до минимален успех във Враца и си гарантира мястото в топ 6 в края на есенния полусезон
Кувертите за Нова година са поскъпнали в заведенията в Русе
Кувертите за Нова година са поскъпнали в заведенията в Русе