НОВИНИ

Диана Петкова отново направи поправка на националния рекорд на 50 м. бруст и ще плува във втори финал на европейското в Отопени

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:21, 09.12.2023
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Българката Диана Петкова се класира за своя втори финал на европейското първенство по плуване в малък басейн в Отопени, Букурещ, след като влезе сред първите осем на дисциплината 50 метра бруст при жените.

След като тази сутрин нашето момиче постави нов национален рекорд с 30.44 секунди, няколко часа по-късно Петкова направи още една поправка на постижението, спирайки хронометрите на 30.04 секунди.

Това отреди на Диана 4-ата позиция в нейната серия или общо 8-о време в полуфиналите, с което тя на практика зае последното място, даващо право на участие в утрешния финал.

За българката това ще бъде второ плуване в битка за медалите на шампионата, като преди няколко дни Диана Петкова се нареди 6-а в дисциплината 100 метра съчетано плуване.

До края на петия ден от първенството остава да видим още един наш сънародник в лицето на Калоян Левтеров, който ще се опита да влезе във финала на 200 метра гръб при мъжете.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кувертите за Нова година са поскъпнали в заведенията в Русе
Кувертите за Нова година са поскъпнали в заведенията в Русе
Йоана Илиева завърши 10-а на сабя на турнира от сериите Гран при в Орлеан
Йоана Илиева завърши 10-а на сабя на турнира от сериите Гран при в Орлеан