НОВИНИ

Дъжд и повишение на температурите в близките дни

Снимка: Десислава Кулелиева
bnt avatar logo
от БНТ
13:18, 01.12.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

С намалението на облачността през нощта температурите в почти цялата страна паднаха под нулата. Най-студено беше в София с минимална температура минус 6°, а най-топло, както обикновено - на морския бряг - нос Калиакра - 4°.

В следобедните часове ще преобладава слънчево време. Вятърът вече се ориентира от югозапад, с него се пренася по-топъл въздух и максималните температури днес ще бъдат по-високи, в сравнение с вчера, между 7° и 12°, в София - около 5°.

Утре ще бъде още по-топло с максимални температури между 9° и 14°, а на север от планините, където ще духа силен югозападен вятър, са възможни и по-високи стойности. През по-голямата част на деня ще бъде и слънчево, а сутринта - не чак толкова студено, колкото тази сутрин. Очакванията са минималните температури в повечето райони да бъдат от минус 3° до 3°, по Черноморието - между 5° и 8°.

В планините през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Привечер от запад облачността ще се увеличава, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен югозападен вятър. Максимални температури в курортите - от 1° на Алеко до 7° в Банско.

Облачно, ветровито и дъждовно ще бъде и утре в по-голямата част от континента. Сняг ще вали в Северна и Централна Европа. Обилни снеговалежи предстоят в Полша и Дания. В района на Средиземноморието ще вали дъжд, придружен от гръмотевици. На много места там количествата ще са значителни.

Слънчево ще бъде в много райони от Балканите, но облачността от запад ще се увеличава и по-късно през деня там ще завали.

У нас в петък ще бъде още по-топло, но в края на деня също ще завали, а с очакваното и рязко застудяване през нощта срещу събота и в събота на много места в Северозападна и Северна България дъждът ще премине в сняг. След обяд валежите ще спрат, а облачността ще намалее и в неделя сутринта отново ще бъде с температури под нулата, но през деня ще започне затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов кандидат за поста в Юнайтед след края на сезона
Нов кандидат за поста в Юнайтед след края на сезона
В САЩ откриха изложба, посветена на принцеса Даяна
В САЩ откриха изложба, посветена на принцеса Даяна