НОВИНИ

Дъжд и сняг през целия ден, до полунощ валежите спират

bnt avatar logo
от БНТ
13:33, 06.03.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Зимата ни напомни за себе си и през март - значително по-студено, в сравнение с предишните дни ще е днес, с максимални температури от 3°-4° в Североизточна България до 12°-13° в южните райони.

Времето до края на деня ще се задържи облачно, в източните и в планинските райони ще превалява дъжд, но в близките часове в североизточните райони и в Предбалкана ще се примесва и със сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който до полунощ ще стихне, а преваляванията почти навсякъде ще спрат.

Минималните температури утре ще са между минус 4° и 1°. През деня над Западна и Централна България ще е слънчево, докато над източните райони ще има повече облаци. Ще е почти тихо, с температури следобед между 6° и 11°.

И в планините облачността ще се разкъса и намалее, в масивите от Западна България до слънчево. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части и силен северозападен вятър. Температурите в курортите ще са от около нулата в Боровец и Пампорово, до 6 градуса в Банско, на Алеко ще е минус 4°.

Облачно, преди обяд със слаби превалявания ще е в най-южните райони на Балканите. Валежи ще има и по Западното Средиземноморие и Южна Франция. В останалата част от Западна и почти цяла Централна Европа ще е слънчево. Значителна облачност ще има над северните ширини от континента, на места с превалявания от сняг.

А нас ни очаква краткотрайно повишение на температурите в началото на следващата седмица, но във вторник и сряда отново ще прониква по-студен въздух, като повече ще се понижат температурите в Северна България. Ще има и превалявания. Във вторник дъждът в крайните западни райони към вечерта ще преминава в сняг. В сряда ще превали и в останала част от страната, в Северна България и по високите полета на Западна ще има и дъжд, и сняг. В четвъртък валежите ще спрат, вятърът ще стане югозападен и ще започне затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АПИ: Карайте внимателно и с коли, подготвени за зимни условия
АПИ: Карайте внимателно и с коли, подготвени за зимни условия
Самолет на "Ер Франс" кацна аварийно на Летище София заради буйстващ пътник
Самолет на "Ер Франс" кацна аварийно на Летище София заради буйстващ пътник