НОВИНИ

Мариус Куркински: До 40 г. нямах усещането, че имам живот

bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 06.03.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Още
Слушай новината

До 40-годишна възраст нямах усещането, че имам живот или лично съществуване. Аз бях грабнат от театъра като дете и просто той беше всичко за мен. На сцената - където е театралният огън, комуникацията с публиката и всичко друго, подчинено само на това да се докосвам до това място.

Това сподели в "Денят започва с Георги Любенов" известният актьор и режисьор Мариус Куркински.

След известно време човек започва да се съмнява и да вижда, че е живял по някакъв начин не много възпитано и уважително към всички хора, към близките си заради театъра - сподели актьорът.

Направил е много компромиси в личния живот, в общуването с родителите и това в един момент го е разклатило като личност, но го приема като нещо нормално. По думите му, не можем да бъдем непрекъснато в абсолютна разсъдъчност и да знаем какво сме, и стремглаво да се стремим към постигане на всякакви цели.

"По-хубаво е да бъдем по-леки към себе си и към другите, към душата си, което е едно уважение към създателя на света, към създателя на нашите души", категоричен беше Куркински.

Само преди седмица той постави пиесата "Двубой" от Иван Вазов в Народния театър. "Човекът е деколте в акъла" - е една от репликите, които са го накарали да се обърне именно към тази пиеса.

"Малко след като е написал "Българийо, за тебе те умряха....", малко след това Вазов написва "Двубой" и слага в устата на своите герои реплики като: Човекът е деколте в акъла, Никой не спазва закона, Ти си отсъствие на всякакво присъствие. Всичко това звучи толкова актуално, сякаш е писано от сценарист на съвременно комедийно предаване", смята Куркински.

"Двубой" е бил върнат от артистите на Народния театър някога именно заради това, че е бил много модерен текст и е бил много изобличаващ, ярък, откровен и бичуващ, и просто тогавашният елит не е искал да си го признае - допълни той.

Вижте още от разговора във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кузманов: Успях да се събера и да покажа най-доброто от себе си
Кузманов: Успях да се събера и да покажа най-доброто от себе си
България-Мексико 1:1 за Купа "Дейвис" след първия ден
България-Мексико 1:1 за Купа "Дейвис" след първия ден