НОВИНИ

Дъжд на Великден - вижте къде ще вали

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:21, 15.04.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево ще се задържи времето днес, с вече слаб до умерен вятър с посока от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 17 и 22 градуса, в София около 17°.

Промяна предстои през следващото денонощие: Още през нощта облачността ще се увеличи и ще се задържи значителна и утре. Сутринта ще бъде почти тихо, с минимални температури от 5 до 10 градуса, в София около 5°.

Максималните слабо ще се понижат и ще бъдат между 15 и 20 градуса. Валежи от дъжд ще има в следобедните часове на места главно в Източна България, по Черноморието и в планинските райони. Ще духа умерен югоизточен вятър.

И в планините времето ще бъде облачно и с валежи, предимно от дъжд, над около 1900 метра от сняг. Ще се задържи ветровито с умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максимални температури в курортите - между 6° и 9°.

Под влиянието на средиземноморски циклон и на Балканите времето ще бъде облачно и дъждовно. На места в южната половина от полуострова ще има интензивни валежи от дъжд и гръмотевици.

Ще вали също и на много места в Централна Европа, в Германия се очакват значителни количества. Гръмотевични бури ще има в Италия. Предимно слънчево ще е на Пиренейския полуостров.

У нас през новата седмица ще се задържи по-често облачно. На много места ще има валежи от дъжд и гръмотевици, има условия за значителни количества, а в планините над 1800 метра ще вали сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От НБА наказаха Майлс Бриджис
От НБА наказаха Майлс Бриджис
Германия изключва и последните си три атомни електроцентрали
Германия изключва и последните си три атомни електроцентрали