НОВИНИ

Деца от България ще могат да разговарят с астронавтите от МКС

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
22:08, 30.06.2021
Чете се за: 01:20 мин.
Още
Слушай новината

Български ученици ще имат възможност да разговарят във видеоконферентна връзка с астронавти от НАСА и Европейската космическа агенция. Събитието ще се проведе на живо в "София Тех Парк" на 26 юли, където през деня ще има детски фестивал на науката.

Въпросите на децата, между 6 и 19 години, ще бъдат избрани с конкурс. Под формата на видео те могат да се изпращат до 6 юли на мейл, посочен на сайта на събитието.

А отговор на въпросите, които няма да стигнат до Космоса, ще дадат учените, поканени на събитието, инициирано от американското посолството у нас и Атлантическия клуб.

"Това ще бъде голямото парти за 30-годишнината на Атлантическия клуб. Разговор с Космоса. Ние можеше да направим като Марк Зукърбърг - да поискаме някой от нас да води разговора с Космоса. Ние направихме друго. Решихме, че няма да се подчиним на егото си. Вместо това ще поканим деца между 6 и 19 години да се състезават техните въпроси да бъдат излъчени", заяви Соломон Паси, основател и президент на Атлантическия клуб в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любо Пенев подготвя шампионски отбор: Следваме концепцията си
Любо Пенев подготвя шампионски отбор: Следваме концепцията си
ЦСКА отстъпи на Олимпиакос в контрола
ЦСКА отстъпи на Олимпиакос в контрола