НОВИНИ

Делчо Раев: Ще се опитаме да спечелим титлата, дано мечтата на всеки от нас се сбъдне след две седмици

делчо раев опитаме спечелим титлата дано мечтата всеки нас сбъдне две седмици
bnt avatar logo
от БНТ
15:55, 15.04.2024
Чете се за: 05:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Разпределителят на ЦСКА Делчо Раев даде интервю за клубния сайт броени дни преди старта на финалната плейофна серия в Националната волейболна лига (НВЛ), в която "червените" ще се борят за титлата срещу вечния съперник Левски.

33-годишният Раев не скри, че "армейците" са много радостни от самото си достигане до тази фаза на шампионата, но в момента целта пред тима е да стане шампион.

Волейболистът, чиято кариера премина още през съставите на Левски, Монтана, Арда и Тетевен, коментира още, че в спора за златните медали опитът и желанието на играчите на ЦСКА може да компенсира младостта, на която могат да разчитат "сините".

Цялото интервю с Делчо Раев:

Делчо, след няколко години пауза ЦСКА заслужи мястото си на финалите в първенството. Как се чувствате?

– Уникално е. Всеки път, когато си на финал е прекрасно. Не се беше случвало от доста отдавна, а сега радостта е още по-голяма, предвид и изключително равностойното и непредсказуемо първенство, което се получи.

Вярвахте ли в началото на сезона, с оглед селекциите и претенциите на другите отбори, че това е възможно?

– Всеки си поставя в началото някакви цели. Ние тренираме всеки ден, за да постигаме добри резултати. А финалът е точно такъв – много добър резултат за нас.

В отбора има доста опитни волейболисти, които успяхте да направите така, че серията с Дея спорт да изглежда лесна, макар да не бе така.

– Абсолютно. Не беше никак лесна. Но действително сме събрани опитни волейболисти. Във всеки един момент някой от нас може да влезе на полето и да помогне на отбора да победи, както се и случи.

Така бе на практика и с теб и Влади Станков и въртележката, която Сашо Попов направи между вас.

– Точно така. Видя се, че имаме равностойни смени и нямаме твърди титуляри. И когато треньорът посочи даден човек, да започне или да влезе от пейката, той винаги има алтернатива.

Титлата вече е много близо. Става ли реална цел за нас?

– Смятам, че да. Когато си на финал, това е една битка с различен заряд. Всичко е възможно и всеки ще даде максимума от себе си.

Изправяте се срещу Левски. С какво може да ги победите?

– В един финал всичко е възможно. Това е съвсем различна серия, няма нищо общо с редовния сезон. На финал се играе по друг начин, всеки дава максимума на максимума от възможностите си, така че ще опитаме да направим и невъзможното, за да спечелим.

Опитът ще окаже ли влияние?

– Би трябвало. Ние имаме доста опит, но пък от другата страна в Левски са събрани по-млади момчета, които са жадни за изява и в дълги мачове може да имат по-добро физическо състояние. Не се знае. Ще се постараем да компенсираме с опит и желание.

Ако някой ти бе казал преди началото на сезона, че ЦСКА ще се бори за титлата, щеше ли да му повярваш?

– В това да вярваш, че ще играеш на финал няма нищо лошо, но с оглед селекцията на отборите към октомври, особено на Хебър, както и на Дея спорт, ако всички бяха здрави, може би щеше да е прекалено оптимистично. Но никой не може да ти забрани да вярваш и да мечтаеш, не само за финал, но и за шампионската титла. Искаме да станем шампиони, това е.

Имаше притеснение и у Сашо Попов, че „Христо Ботев“ не е залата на ЦСКА. Дотук обаче тимът взе две победи в нея, ще стане ли тя домакинска?

– Надявам се. Може да се доближи до домакинска, но нашия дом си е „Васил Симов“ и нищо не може да го замени.

Какво би казал на феновете преди финала?

– Да ни подкрепят с всички сили. Имаме нужда от тях. Не искам да давам прогнози, но ще се опитаме по всякакъв начин да спечелим титлата. На финалната права остава само тя! Дано мечтата на всеки от нас се сбъдне след две седмици.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Удължиха забраната за износ на инсулин и детски антибиотици с още един месец
Удължиха забраната за износ на инсулин и детски антибиотици с още един месец
Избори 2024: Колко депутати ще излъчи всяка област у нас?
Избори 2024: Колко депутати ще излъчи всяка област у нас?