НОВИНИ

Делото за смъртта на Ани и Явор: Близки и приятели излязоха на протест с искане за справедлива присъда

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
11:51, 04.07.2024 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Поредно заседание по делото за смъртта на Ани и Явор, които загинаха преди година при катастрофа на бул. "Сливница" в София. Обвиняем е 18-годишният Адриан Антонов. Преди делото пред сградата на съда започна протест с искане за справедлива присъда.

Делото за смъртта на Ани и Явор е не финалната права. На предишното заседание подсъдимият Адриан Антонов направи самопризнания и поиска процесът да се води по съкратеното следствие. Това ще доведе до намаляване с една трета на присъдата, която ще постанови Софийският градски съд, както и ще ускори процеса.

Според прокуратурата, Антонов е шофирал с 106 км/ч, вместо с разрешените 50 км/ч. Той е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост. Малко преди заседанието на съда започна протест с искане за справедлива присъда, както и в подкрепа на родителите на Ани и Явор.

Ето какво казаха някои от протестиращите:

- "Това всъщност не е протест, това е инициатива на Инициативния комитет срещу безумията по пътищата. И основния апел на това събиране е за справедлива присъда за Ани и Явор с цел превенция на бъдещи подобни случаи."

- "Считам, че колкото и неща да се правят до момента, до голяма степен са неадекватни и нещо не става както трябва Отделно от това си мисля, че има много дефицити в семействата."

На днешното заседание на съда се очаква да бъдат разпитани двама свидетели и най-вероятно след това може да се очаква присъда.

Вижте повече в прякото включване на Тихомир Игнатов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Гуцанов: Ще положим всички усилия да излезем от спиралата - избор след избор
Борислав Гуцанов: Ще положим всички усилия да излезем от спиралата - избор след избор
Британците гласуват днес на парламентарни избори
Британците гласуват днес на парламентарни избори